Luni, 12 Decembrie 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Ziua in care liberalii s-au straduit sa fuga de realitatea de la urne

Publicat de: ---

jurnalulnational

Daca in prima parte a zilei liberalii a fost optimisti vazand numarul mare de alegatori care au mers la urne in mediul urban, incepand cu ora 12:00 atmosfera in partid s-a tensionat de la ora la ora .

Fostul lider al vechiului PD-L Vasile Blaga a putut fi vazut intrand in sediul din Modrogan in jurul ore 13:00 si parasindu-l cateva ore mai tarziu. Presedintele PNL, Alina Gorghiu, si secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, au ajuns la sediul PNL in jurul orei 15:00, cand surse din PNL declarau pentru MEDIAFAX ca partidul va obtine in cel mai bun caz un scor de aproximativ 25%.

“USR rupe in Bucuresti”, recunosteau cu amaraciune liberalii, spunand resemnati: “acum mergem inainte”.

Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({ "zoneid": 524002, "containerid": "crt-524002"}); /* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Rand pe rand la sediul partidului au venit candidati din Bucuresti – Hildegard Brandl, Florin Citu, Eugen Nicolaescu, dar si liberali cu “state vechi de plata in PNL” precum Teodor Atanasiu si Mihai Voicu. Alina Gorghiu si Teodor Atanasiu putand fi vazuti plimbandu-se si discutand intre patru ochi in parcul Modrogan.

La sediul PNL din Modrogan rezultatele au fost asteptate fara entuziasm.

Desi decontarea votului de la alegeri era asteptata in partid inca de la jumatatea campaniei electorale, liberalii s-au ferit sa spuna cine ar trebui sa isi asume dezastrul. Dupa inchiderea urnelor, presedintele PNL, Alina Gorghiu, a refuzat sa recunoasca esecul, afirmand ca “meciul se joaca inca” si ca cel tarziu luni dimineata liberalii vor putea anunta un rezultat bun.

Liberalii au sperat in zadar ca noaptea sa aduca un alt rezultat.

La ora 23 se instalase panica - se vorbea despre faptul ca partidul nu are mai mult de 7-8% in Capitala si nu era sigur ca obtine nici macat trei deputati. La miezul noptii liberalii estimau insa in jur de 11% in Bucuresti, scapand practic de rusinea unui scor cu o singura cifra.

In plus, ei erau ingrijorati ca randurile partidului s-ar putea subtia. Demisia conducerii ramanea insa la fel de incerta, fiind posibil ca liderii formatiunii sa ramana in functie pana la congresul din 2017.

Responsabilul de campanie, Gheorghe Falca, poate invoca circumstante atenuante - a facut preinfarct in campanie si ziua a trebuit sa stea la spital.

Alina Gorghiu a declarat in ultima saptamana de campanie la Timisoara ca “daca majoritatea parlamentara care sa dea premier in persoana lui Dacian Ciolos nu se face, raspunderea nu este doar a ei, ci va fi a tuturor din Biroul Politic National si a tuturor sefilor de filiala care nu produc rezultatul la care s-au angajat”.

In luna octombrie ea era mai decisa insa sa isi asume un eventual esec, acesta parand atunci mai putin probabil.

"Eu imi asum foarte clar o demisie daca PNL nu va fi cel in jurul caruia se va face majoritatea parlamentara care sa dea viitorul premier al Romaniei”, spunea ea in octombrie.

Citeste si: Sedinta PNL, luni dupa-amiaza. Conducerea ar putea ramane in functie pana la congres - surse Citeste si: Rezultate locale: Alba: PSD, la egalitate cu PNL la Senat, dupa centralizarea a 40% din sectii / PSD Dolj are 57,95% dintre voturi, dupa centralizarea a 44,34% dintre sectii – numaratoare paralela Citeste si: Liviu Dragnea nuanteaza declaratia privind guvernarea cu UDMR: Nu facem alianta cu PNL, USR, PMP Citeste si: USR, intre sampanie si dezamagire Citeste si: Victor Ponta, Ecaterina Andronescu si primarul sectorului 5, Daniel Florea, vorbesc despre varianta Dragnea-premier Citeste si: BEC a centralizat aproape 5 milioane de voturi: USR, pe locul 3

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(159 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Ziua in care liberalii s-au straduit sa fuga de realitatea de la urne | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.89865803718567 seconds.