Marți, 25 Octombrie 2016 - 06:16 AM Aleg.RO: Oana Niculescu Mizil, condamnata definitiv

Publicat de: ---

Antena 3

Oana Niculescu Mizil a fost condamnata definitiv luni de Înalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese, ea fiind acuzata ca si-a angajat mama la biroul parlamentar pe vremea cand era deputat

Initial, in octombrie 2014, un complet de la instanta suprema a condamnat-o pe Oana Niculescu Mizil la trei ani inchisoare cu suspendare, ea avand si mai multe interdictii, printre care dreptul de a fi aleasa si de a ocupa o functie publica pe o durata de 10 ani .

Luni, un complet de cinci magistrati a admis apelul Oanei Niculescu Mizil si i-a redus pedeapsa de la trei la un an inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de trei ani. De asemenea, judecatorii au suspendat si interdictiile impuse de instanta de fond.

Oana Niculescu Mizil a declarat, luni, in sala de judecata, ca a angajat-o pe mama sa deoarece nu a vrut nimeni sa vina pe postul de consilier, ea fiind aleasa intr-un colegiu "dificil" in Rahova-Ferentari.

Mizil a precizat ca a discutat cu cei de la Departamentele Juridic si Personal de la Camera Deputatilor si i s-a transmis ca nu exista nicio problema daca isi angaja mama la biroul parlamentar.

"Ma consider nevinovata. Dumneavoastra considerati daca exista un pic de discriminare intre mine si ceilalti colegi ai mei, care au avut rude angajate si au primit doar amenzi penale. Mie nu mi se pare corect asa ceva", le-a spus Oana Niculescu Mizil judecatorilor.

În septembrie 2013, Oana Niculescu Mizil a fost trimisa in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Înalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Procurorii sustineau ca ea a solicitat, in calitate de deputat, incadrarea in munca a mamei sale, Lidia Niculescu Mizil Stefanescu, in cadrul biroului sau parlamentar, si a avizat contractul individual de munca prin care, in perioada mai 2009 - septembrie 2011, aceasta a realizat foloase materiale in cuantum de 65.697 lei. Ancheta in acest caz a inceput in urma unei sesizari trimise la Parchetul General de catre Agentia Nationala de Integritate.

În martie 2015, Oana Niculescu Mizil a demisionat din Parlament.

 

Sursa: Agerpres


(669 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Oana Niculescu Mizil, condamnata definitiv | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.