Marți, 25 Octombrie 2016 - 06:16 AM Aleg.RO: Guvernul a contestat la CCR Legea conversiei creditelor in franci elvetieni

Publicat de: ---

AMOS News

Guvernul a contestat la Curtea Constitutionala, luni seara, proiectul de lege adoptat de Parlament referitor la conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii, a confirmat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Executivului, Liviu Iolu .

Potrivit unor surse oficiale, Guvernul sustine elementele si cazurile sociale, dar legea in forma adoptata de Parlament depaseste sustinerea pe care Palatul Victoria o poate asuma.

Pe 18 octombrie, deputatii au dat votul final pe proiectul de lege privind conversia in lei, la cursul istoric, a creditelor in franci elvetieni. Legea a plecat la promulgare, la presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit proiectului de lege, creditele in franci elvetieni se convertesc in lei la cursul de la data incheierii contractului. Conversia se realizeaza prin act aditional. Costurile creditului convertit in lei vor fi negociate cu consumatorul, respectandu-se principiul bunei credinte si diligentele profesionale, astfel incat obligatiile de plata sa nu fie mai impovaratoare pentru consumator.Bancile vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a pregati normele necesare pentru a face aceasta conversie din momentul in care presedintele Klaus Iohannis va promulga legea.

"Impreuna cu echipa mea, vom lua fiecare act normativ in parte, vom cere opinia si celorlalte parti implicate. Voi cere o opinie din zona bancara. In momentul in care vom avea o analiza completa voi face o apreciere", a declarat Klaus Iohannis, la scurt timp dupa votul din plenul Camerei Deputatilor.


(500 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Guvernul a contestat la CCR Legea conversiei creditelor in franci elvetieni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61668300628662 seconds.