Joi, 08 Septembrie 2016 - 04:57 AM Aleg.RO: PSD vrea sa modifice ordonantele privind salarizarea bugetarilor si plata grazilor pentru medici

Publicat de: ---

7plus

Parlamentarii PSD sustin ca, asa cum au fost redactate de Cabinetul Ciolos, cele doua ordonante privind salarizarea din sectorul bugetar sunt inaplicabile si creeaza inechitati majore pentru ca exclude anumite categorii profesionale- asistentii sociali (118 .000 angajati) si cei care lucreaza in unitatile medico-sociale (peste 3000 de angajati). In acelasi timp, sustine PSD, pentru aceeasi categorie de personal exista diferentieri inacceptabile pentru personalul TESA, intre spitalele clinice si neclinice, plata garzilor pentru medici este calculata la salariul din 2009, nu din 2016, bazele de referinta pentru unele categorii de personal sunt diferite (se utilizeaza fie baza de referinta 2009, fie baza de referinta 2016), iar sporurile sunt total discriminatoriu aplicate.

Social-democratii mai sustin, intr-un comunicat de presa, ca nu pot fi efectuate incadrarile pentru scolile primare, scolile speciale, cluburile sportive scolare, pentru sute de posturi care nu se regasesc in ordonanta (universitati, unitatile conexe din invatamantul preuniversitar, camine, cantine).

"Incadrarile stipulate in ordonantele sus-amintite nu se bazeaza pe principiul fundamental al performantei persoanei, fiind anulata salarizarea pe baza performantelor profesionale. De asemenea, promovarea unei H.G. pentru aplicarea O.U.G. 43/2016 si O.U.G. 20/2016 nu a adus clarificarile necesare. (...) Comisiile de invatamant si, respectiv, de munca din Senat si Camera Deputatilor, for decizional, vor prelua propunerile sindicatelor, le vor transforma in amendamente si vor face corecturile necesare astfel incat cele doua documente ce vor deveni legi sa poata fi aplicate si sa nu produca bulvesarea societatii", se mai arata in comunicat.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

PSD va avea, marti, 13 septembrie, o intalnire de lucru cu reprezentantii sindicatelor interesate (educatie, sanatate, administratie publica, transporturi, justitie etc.), la initiativa grupurilor sale parlamentare.

Ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor (20/2016) a fost adoptata in sedinta Executivului din 8 iunie. Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, declara atunci ca de prevederile ei vor beneficia 650 de mii de persoane, iar impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator.

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a mai declarat ca OUG elimina inechitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, astfel incat o parte dintre acestea vor intra in vigoare la 1 august 2016, urmand ca intreaga grila de salarizare sa fie aplicata din decembrie 2017.

La sfarsitul lunii august, Guvernul a adoptat si OUG privind salarizarea persoanelor platite din fonduri publice, care viza in special plata garzilor pentru medici.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(608 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

PSD vrea sa modifice ordonantele privind salarizarea bugetarilor si plata grazilor pentru medici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.