Miercuri, 31 August 2016 - 05:43 AM Aleg.RO: Piata transferurilor politice, agitata de PRU

Publicat de: ---

Bursa      Politica de "transferuri" a partidului Romania Unita a provocat neliniste pe scena publica si a generat mai multe reactii vehemente impotriva acestei formatiuni, acuzata in mediul virtual de nationalism excesiv, demagogie, ca incurajeaza traseismul, are legaturi cu Moscova . Chiar daca PSD-ul este cel mai expus partid la racolarile PRU, liderii acestei formatiuni inca nu au lansat atacuri la adresa fostului lor coleg Bogdan Diaconu, seful PRU.
     Deputatul Mihai Sturzu (independent, ex-PSD), deputatul Sebastian Ghita (PSD), deputatul Cristian Rizea (PSD), deputatul Ion Eparu (PSD), senatorul Daniel Savu (PSD) au devenit oficial membrii ai partidului condus de Bogdan Diaconu, iar ultimii doi presedinti ai PSD, Victor Ponta si Mircea Geoana sunt asteptati/invitati si ei in randul acestei formatiuni. De altfel,ultimele postari de pe contul official de facebook al PRU se incheie invariabil cu mesajul "il asteptam pe VP".
     Fostul presedinte al Partidului Noua Republica, Mihail Neamtu a postat pe o retea de socializare un mesaj dur impotriva Partidului Romania Unita, a liderului acestuia si a lui Mircea Geoana: "Vadim Tudor a murit, Gheorghe Funar e usor decrepit, deci baietii au decis: ne regrupam in jurul Partidului Romania Unita! Pe numitul Bogdan Diaconu l-am intalnit in studiourile TV: desi fusese ales pe listele toxice ale USL, facea mare figura de luptator anti-sis-tem. (...) Am ignorat subiectul pana cand am aflat ca PSD a exportat cativa parlamentari catre aceasta spelunca a nationalismului securist. O adunatura de impostori cu limbarita dezlegata si mintea imputinata.Intre ei, pro-americanul Mircea Geoana. Ce mod lamentabil de-a incheia o cariera politica pentru un om care, totusi, a reprezentat interesele Romaniei la Washington D.C!Domnilor: ati furat Romania pana la ultimul chibrit si ati vamuit afacerile Statului pana la ultima caramida. Ce vreti acum? Sa va credem cand vorbiti despre Vlad Țepes, credinta si dragoste de neam?".
     Liderul Partidului Social Romanesc, Mircea Geoana militeaza pentru o mare alianta "a celor mici", care sa incerce sa formeze viitorul guvern:"Cine mai intra in Parlament si ce majoritate va forma viitorul guvern? Nici unul dintre partidele cu metehne vechi, mici sau mari, si nicio combinatie intre ele nu pot sau nu vor sa raspunda la adevarata problema a Romaniei: cum realizam un salt de dezvoltare si o revolutie a bunei guvernari, singura polita reala de asigurare a intereselor tarii intr-o Europa si intr-o lume care se reaseaza convulsiv? Alternativa? O mare coalitie a celor mici, formata din partide, lideri, ONG-uri si profesionisti recunoscuti. Un nou vehicol politic, capabil sa stranga oamenii de calitate din partidele mai mici sau mai mari deja existente, din independenti si reprezentanti ai mediilor civice si profesionale diverse din tara si din diaspora care doresc sa candideze la parlamentare sau care doresc sa contribuie la o ideologie si la formularea de politici publice care sa depaseasca "gandirea unica", pe care toate partidele enumerate mai sus le sustin pe fond si care tin tara si romanii in loc de atata timp".
     In aceasta vara s-a discutat intens despre politica de aliante a marilor partide ( PSD - ALDE, refacerea USL, PNL - USR), dar in calcul nu a fost luata si o coagulare a partidelor mici, aparute in ultimii doi ani si nici un val masiv de dezertari ale unor parlamentari.   


(437 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Piata transferurilor politice, agitata de PRU | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56249308586121 seconds.