Vineri, 26 August 2016 - 05:18 AM Aleg.RO: Spitalul Elias, anticamera mortii

Publicat de: ---

7plus Autor: Mihai Koblenko

Cand e nevoie de vreo spitalizare, pentru o afectiune mai mult sau mai putin serioasa, mai tot bucuresteanul prefera sa se interneze la Spitalul Elias, increzandu-se intr-o mitica faima care spune ca aici totul e la superlativ, de la dotare la medici si invers . Mare greseala!

 

Pe vremea regimului comunist, Spitalul Elias era arondat la CC al PCR, deci numai smecherii de la varful piramidei bolsevice se puteau trata aici. Talpa tarii n-avea nici o sansa sa se fofileze in saloanele reputatului stabiliment medical. Atunci s-a creat mitul care spune ca ?nu oricine? putea fi medic aici, ci numai cei mai bine pregatiti, cei mai cei. Basca, aici aparatura cica era de ultima generatie. Dupa veselia din decembrie 1989, legenda a persistat in creierii romanului pentru ca acolo se tratariseau, fie si pentru un stranut, noii potentati ai zilei, nume grele precum Ion Iliescu sau Ioan Talpes, dar si alti demnitari, in majoritate covarsitoare nascuti din esalonul doi al PCR.

Oama lui Iliescu

N-am precizat cele doua nume de mai sus degeaba. Mai intai pentru ca Iliescu adopta pe atunci tot soiul de tineri pe langa inteligenta sa socialista, un exemplu fiind renumita Corina Cretu. Asa a aparut in schema si actualul director medical de la Elias, doamna Daniela Safta, o apropiata a lui Iliescu si Talpes. Prin anii ?90, doamna aceasta era un fel de dispecer de demnitari, adica impartea saloane mai marilor zilei. Mitul superspitalului Elias s-a perpetuat si persista si astazi, ca o marota a omului de rand. Chestiunea s-a schimbat insa radical. Daca ati avea morbida curiozitate, ati putea numara, din 89 pana azi, cateva zeci, poate peste o suta, de personalitati care, internate aici cu mari sperante, au decedat in saloanele legendarului Spital fondat de filantropul afacerist, evreu sefard, Jacques Menachem Elias. Personalitati precum Radu Beligan, Marin Moraru, Sergiu Nicolaescu, actrita Irina Petrescu, criticul Dan Haulica, Florian Gheorghe, presedintele Federatiei Romane de Hochei, deputatul Liana Dumitrescu, sotia lui Stefan Iordache, Mihaela Tonitza, proprietarul societatii valcene Protectchim, Nicolae Enache, miliardarul Petre Marinescu, directorul CFR Marfa, Dragos Draghici, Cornel Fugaru, Misu Fotino, mama politicianului Calin Popescu Tariceanu, mama fostului presedinte Emil Constantinescu s.a.m.d, si-au dat aici obstescul sfarsit. Fara sa gresim prea mult, putem spune ca fabulosul spital Elias a ajuns o anticamera a mortii VIP-urilor! Suntem convinsi ca mitul Elias va dainui multa vreme si de aici incolo, mai ales datorita prodigioasei activitati a directorului medical, Daniela Safta, de care aminteam mai sus. Apropo, stiuta fiind prietenia dnei Safta cu Ion Tiriac, sa speram, spre binele afaceristului, ca medicul nu-i va cere sa calce prin Elias?

Ingerul negru al VIP-urilor spitalizabile

Doamna in cauza presteaza un soi de PR agresiv in zona personalitatilor, indiferent daca la intalneste intr-o crasma sau pe bancute, in Cismigiu. De fapt, medicul Safta este atras de aurele vestitilor momentului, precum moliile de lumina becului. Aceasta activitate aduce spitalului musterii cu nume sonore, dar care, asa cum s-a vazut in lista de  mai sus,  mai degraba nu vin sa se salveze, ci sa se odihneasca in morga institutiei, vegheati de niste cicocli in halate albe. Tot aici este posibil sa intri sanatos si sa pleci colcaind a bacterii doar pentru ca te-ai spalat pe maini cu sapunul pus la dispozitie de spital. Sapun cumparat pe banii contribuabilului gata infestat, ca sa se scurteze, odata pentru totdeauna, timpul de imbolnavire. Dar, sa-I dam cezarului ce-I al cezarului: tot din Elias a iesit pe picioarele lui si Gabi Cotabita, dar aici, trebuie sa fiti de acord cu noi,  cantaretul a beneficiat de un miracol, si nu unul medical? Si a scapat si Achim Irimescu, ministrul Agriculturii,  dar el n-a avut decat o zgarietura la barnau?

var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(103 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Spitalul Elias, anticamera mortii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75862908363342 seconds.