Joi, 25 August 2016 - 05:32 AM Aleg.RO: Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 4 decembrie

Publicat de: ---

romanialibera

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a declarat miercuri ca data de 4 decembrie este mai potrivita pentru organizarea alegerilor parlamentare .

"Noi consideram ca data de 4 decembrie este mai potrivita, pentru ca, altfel, presedintele are apoi 20 de zile posibilitatea sa convoace noul Parlament si in acest ritm, in doua sau trei alegeri, ajungem sa avem constituirea Parlamentului pe 1 ianuarie sau chiar dincolo de 1 ianuarie. Cu cat incercam sa aducem alegerile mai aproape de cursul firesc, deci sa nu intram in perioada Craciunului, si asa ganditi-va ca viitorul Parlament daca va fi convocat pe 20-21, pana va fi validat ne apropiem de Craciun. Apoi, urmeaza perioada de consultare a partidelor politice pentru constituirea noului Guvern. Deci cu cat impingem alegerile mai tarziu, cu atat exista riscul sa stam de Anul Nou sau chiar dincolo de Anul Nou cu formarea noului Guvern", a explicat Florin Iordache, intrebat despre propunerea Guvernului ca alegerile parlamentare sa aiba loc fie in 4 decembrie, fie in 11 decembrie, potrivit Agerpres.El a spus ca nu crede ca ar exista riscul unui absenteism la vot in cazul organizarii alegerilor in data de 4 decembrie, in preajma mini-vacantei de Ziua Nationala."Fiind vorba de liste judetene, oamenii au posibilitatea, in ziua alegerilor, respectiv pe 4, sa poata vota oriunde in judet si, de asemenea, cei care au domiciliul in strainatate pot oriunde in afara Romaniei. In acelasi timp, ganditi-va ca in data de 5 se reincepe activitatea. In aceste conditii, in dupa-amiaza zilei de duminica, cei care au fost plecati in mini-vacanta se pot intoarce si pot vota, iar daca intr-adevar cetatenii nu vor vota, cred ca este si vina partidelor politice sau a candidatilor care nu vor veni cu niste oferte serioase si care sa atraga romanii la vot", a explicat Iordache.

Surse din PSD au declarat pentru news.ro ca premierul Dacian Ciolos urmeaza sa aiba o discutie cu Liviu Dragnea pe tema datei la care vor fi organizate alegerile parlamentare. PSD ar dori ca scrutinul sa aiba loc pe 4 decembrie sau pe 27 noiembrie.

CITESTE SI: Kelemen Hunor: Alegerile ar trebui sa aiba loc pe 11 decembrie. Trebuie modificata Constitutia


(84 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Presedintele Camerei Deputatilor sustine ca alegerile parlamentare sa aiba loc pe 4 decembrie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62653017044067 seconds.