Miercuri, 17 August 2016 - 05:34 AM Aleg.RO: Ana Birchall: Sumele previzionate de ministrul Fondurilor Europene pentru 2016 si 2017 provin din proiecte fazate de guvernarea PSD

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul PSD Ana Birchall, presedinte al Comisiei pentru afaceri europene, sustine ca sumele anuntate ca previziune de absorbtie pentru 2016 si 2017 de catre ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, sunt de fapt incasari din proiectele retrospective si fazate pana la sfarsitul anului 2015 de catre guvernarea PSD .

Ana Birchall arata ca, potrivit informatiilor disponibile inclusiv pe pagina MFE, "in cazul POS Mediu au fost fazate 41 de proiecte vizand investitii in sectorul de apa si deseuri, cu o valoare eligibila fazata de 766 milioane de euro, iar in cazul POS Transport au fost identificate 37 de proiecte fazate, atat in sectorul rutier, cat si in cel feroviar, in cazul metroului sau in sectorul naval, cu valoare eligibila fazata de aproximativ 2,5 miliarde de euro".

"La o simpla operatiune aritmetica se obtine suma cu care domnul Ghinea se lauda ca reprezentand absorbtia pe 2016, adica aproximativ 3,2 miliarde de euro. Concluzionand, am putea spune urmatoarele: ministerul condus de domnul Cristian Ghinea nu are niciun merit in sumele previzionate pentru anii 2016 si 2017, deoarece acestea vor proveni din proiectele fazate de guvernarea noastra, care nu s-au terminat in perioada 2007-2013 si care au fost incarcate in sistemul informatic al Comisiei Europene in 2015", afirma deputatul PSD.

Ana Birchall adauga ca pentru ca guvernul tehnocrat sa-si atribuie un merit in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene "ar fi trebuit ca suma sa provina din contracte semnate de ei, ceea ce nu este cazul".

"Conform raspunsurilor oficiale transmise Comisiei pentru afaceri europene, pana in acest moment nu s-a semnat niciun contract pe actualul exercitiu financiar", sustine deputatul PSD.

Mai mult, spune Birchall, "cele 57 milioane de euro pe care ministrul sustine ca le-ar fi atras nu numai ca sunt absorbite prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) si nu prin Ministerul Fondurilor Europene, dar in fapt reprezinta rambursarea platilor directe pe suprafata, conform prevederilor Politicii Agricole Comune (PAC)".


(89 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Ana Birchall: Sumele previzionate de ministrul Fondurilor Europene pentru 2016 si 2017 provin din proiecte fazate de guvernarea PSD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73337292671204 seconds.