Miercuri, 17 August 2016 - 05:34 AM Aleg.RO: COD RUTIER: Masuri dure pentru soferii prinsi bauti la volan: Ar putea ramane pietoni toata viata!

Publicat de: ---

AMOS News

COD RUTIER: Romania ar putea lua o decizie fara precedent in ceea ce priveste soferii care sunt prinsi bauti la volan . Acestia si-ar putea pierde definitiv dreptul de a conduce vehicule, iar amenzile pot ajunge pana la 15.000 de lei.

COD RUTIER: Aceasta initiativa apartine mai multor parlamentari, care s-au gandit sa preia modelul american prin care conducatorii auto depistati cu alcool sa ramana fara permis pentru o perioada de pana la cinci ani. Daca acestia sunt prinsi din nou, soferii vor pierde definitiv dreptul de a conduce. "Este oportun un astfel de proiect. Nu stiu daca ar trebui pe viata suspendat permisul de conducere, dar cel putin cei ce se urca bauti la volan si pun in pericol viata oamenilor trebuie sa nu mai conduca o perioada mai indelungata de timp. Din punctul meu de vedere, cam 10 ani ar fi perioada in care soferii prinsi cu alcool la volan, in recidiva, ar trebui sa nu mai aiba acest drept. In Statele Unite ale Americii, conducatorii prinsi cu alcool au dreptul de a conduce suspendat timp de 5 ani. Daca recidiveaza in perioada de proba, asa cum au ei, atunci permisul este suspendat pe viata”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Mihai Lupu, presedintele Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor. Amenzile prevazute in noul proiect sunt extrem de usturatoare si variaza intre 5.000 si 15.000 de lei, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice. Actul normativ prevede amenzi si sanctiuni in functie de gradul de alcoolemie depistat in sangele soferului respectiv, dar si de infractiunile pe care le comit atunci cand se afla bauti la volan. Intre doi si cinci ani vor ramane fara permis soferii prinsi cu alcool la volan, in afara amenzilor contraventionale. In cazul unui sofer baut recidivist intalnit din nou de cei de la Politia Rutiera, el risca sa ramana fara permis pe viata. In aceasta toamna, proiectul va ajunge la Camera Deputatilor, care, din postura de camera decizionala, va da sau nu unda verde acestui act normativ. „Nu este normal ca aceia care nu se pot lasa de bautura sa aiba dreptul de a conduce. Acesti indivizi sunt pericol public, omoara oameni sau distrug alte bunuri. Trebuie spus stop acestor inconstienti. Sanctiunile de acum din lege sunt lejere pentru betivii care conduc masini pe drumuri publice. Nu exista scuze pentru faptul ca ai condus baut. Asta e inconstienta si nesimtire, trebuie sanctionata”, a precizat Petru Movila, unul dintre initiatorii legii, pe site-ul sau movilapetru.ro.


(166 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

COD RUTIER: Masuri dure pentru soferii prinsi bauti la volan: Ar putea ramane pietoni toata viata! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79178690910339 seconds.