Miercuri, 17 August 2016 - 05:34 AM Aleg.RO: Alin Burcea avertizeaza: Este o exagerare ca ANPC sa aplice amenzi procentuale din cifra de afaceri

Publicat de: ---

AMOS News

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) avertizeaza ca modificarea regimului de contraventii in cazul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, de la modelul actual, cu limita valorica, la un model cu procentaj din cifra de afaceri, este o masura distructiva pentru dezvoltarea economiei nationale .

Foto: Facebook

"Este greu de inteles cum parlamentarii liberali pot propune asemenea texte de lege, care ii descalifica. Statul actual, ca si statul comunist, nu previne, nu sustine, dar inaspreste regimul contraventiilor. Cat mai multe amenzi si cat mai mari, ca sa distrugem orice initiativa privata, pe care, oricum, statul nu o sustine cu facilitati pentru investitii, dezvoltare sau controale preventive. Este o exagerare ca ANPC sa aplice amenzi procentuale din cifra de afaceri, este o eroare preluarea modului de sanctionare aplicat de Consiliul Concurentei", declara Alin Burcea, presedintele ANAT.

ANAT solicita Senatului Romaniei, in atentia caruia se afla proiectul de lege pentru dezbateri si vot final, sa analizeze cu maxima atentie impactul acestei prevederi asupra mediului de afaceri.Proiectul de lege privind modificarea statului ANPC, adoptat de Camera Deputatilor ca urmare a depasirii termenului de 45 de zile si nu prin vot, da, conform ANAT, posibilitatea Autoritatii ca, in raport cu gravitatea si durata faptei, sa sanctioneze contravenientul cu amenda de la 0,5% la 10% din cifra de afaceri totala realizata in anul financiar anterior sanctionarii faptei savarsite cu intentie sau din neglijenta.In perioada in care s-a aflat la Camera Deputatilor, proiectul pentru modificarea statutului ANPC a fost avizat nefavorabil de Consiliul Economic si Social pentru ca "regimul sanctionatoriu nu corespunde materiei reglementate si nu reprezinta un beneficiu in ceea ce priveste protectia consumatorilor", a primit aviz negativ din partea Comisiei pentru Munca si Protectie Sociala a Camerei Deputatilor, iar Consiliul Legislativ a atras atentia initiatorilor, 35 de deputati si senatori PNL, ca 'modalitatea de stabilire a sanctiunilor si dispozitiile referitoare la procedura aplicabila contravin in mod fundamental principiilor raspunderii contraventionale, reprezentand, de fapt, instituirea unui regim sanctionator sui generis".ANAT este asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania, carora le reprezinta interesele profesionale la nivel national, european si international. Asociatia are ca membri activi 500 de agentii de turism, care cumuleaza peste 85% din vanzarile pachetelor de turism si calatorie, estimate la aproape un miliard de euro anual si au impreuna peste 4.600 de angajati. Industria turismului in Romania are peste 120.000 de angajati si contribuie la economia nationala cu aproape 2% din PIB.


(183 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alin Burcea avertizeaza: Este o exagerare ca ANPC sa aplice amenzi procentuale din cifra de afaceri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0515389442444 seconds.