Miercuri, 03 August 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Gabriel Oprea, despre lucrarea sa doctorat: "Au cautat orice care sa ma compromita. Povestea cu plagiatul nu va tine"

Publicat de: ---

jurnalulnational

Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, a scris marti, pe Facebook, ca acuzatiile privind plagiatul sau au aparut in 2015 dupa ce a fost numit premier interimar si dupa ce a luat o serie de masuri din aceasta functie, astfel incat adversarii sai au incercat sa il decredibilizeze, insa considera ca "povestea" cu plagiatul sau "nu va tine" .

Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea Foto: Facebook / Gabriel Oprea

"Cateva conincidente:15 iunie 2015 – Este publicata in Monitorul Oficial decizia premierului Victor Ponta prin care mi s-au incredintat atributiile prim-ministrului privind conducerea operativa a activitatii Guvernului;23 iunie 2015 – Este adoptata Strategia Nationala de Aparare propusa de presedintele Klaus Iohannis. Iata ce spunea atunci Hotnews: ” Votul a fost unul cu emotii, pentru ca multi PSD-isti au lipsit din sala, iar cvorumul a fost depasit cu doar sase parlamentari. De remarcat ca premierul interimar, Gabriel Oprea, a spus de la tribuna Parlamentului ca sustine Strategia, iar UNPR-istii au fost prezenti in numar mare la sedinta”;26 iunie 2015 - Cel mai mare tricolor din judetul Harghita a fost arborat la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului National, la initiativa si in prezenta mea, in calitate de premier interimar. La Miercurea Ciuc am transmis un mesaj national pentru o Romanie puternica intr-o Europa puternica;30 iunie 2015 – Plenul Camerei Deputatilor, ca for decizional, a adoptat proiectul de lege privind pensiile militare de stat, care prevede ca baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate in sase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate. Acesta a fost proiectul propus si sustinut de mine pentru a face dreptate militarilor;1 iulie 2015 – Hotnews publica un amplu material despre asa-zisul plagiat. Materialul este semnat de Emilia Sercan, ”jurnalist freelance”, dupa cum se recomanda, si fost angajat la trustul de presa al lui Sorin Ovidiu Vantu (platita, spun unii, surprinzator de bine chiar si la vremea aceea). Despre calitatile profesionale si umane ale doamnei Sercan sunt suficiente relatari pe internet, venite din partea fostilor colegi. Nu le reiau, le puteti gasi destul de usor.Ce vreau sa spun este ca eu nu cred in coincidente. Cred, in schimb, ca la un moment-dat unii si-au dat seama ca nu sunt vulnerabil, ca nu pot raspunde la butoane si ca le incurc planurile. Au incercat apoi sa caute ceva, orice, care sa ma compromita. Au incercat in aprilie 2015 cu o reclamatia la ANI. Nu a mers, pentru ca ANI a verificat (inca o data) si a constatat ca totul e in regula in ceea ce ma priveste. Au incercat apoi cu reincalzirea unor subiecte rasuflate de prin 2003 – 2004. Nici asa nu a mers, pentru ca oamenii sunt mult mai inteligenti decat ii cred unii jurnalisti. Asa ca au scos povestea cu plagiatul. Nici asta nu va tine, pentru ca in politica nu doctoratele conteaza ci ceea ce faci pentru oameni.Celor care imi poarta sambetele prin presa, vreau sa le spun un singur lucru: nu sunt naiv sa cred in coincidente. Si nici nu voi accepta vreodata lectii de moralitate de la indivizi platiti din furt. Am vazut prea multe cozi de topor deghizate in mironosite ca sa ma las pacalit", a scris Gabriel Oprea, pe Facebook.

Consiliul general al CNATDCU a decis luni sa propuna retragerea titlului de doctor in cazul lui Gabriel Oprea, urmand ca decizia sa ajunga la ministrul Educatiei, consiliul considerand ca fostul vicepremier a plagiat in teza de doctor.Comisia de experti din cadrul CNATDCU care a analizat teza de doctorat a lui Gabriel Oprea a dat verdict de plagiat in cazul acestuia la data de 26 iulie. "Comisia a argumentat pe mai multe pagini si a concluzionat ca teza de doctorat a fost un plagiat in buna parte si propune in virtutea acestui fapt retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea. Decizia a fost luata in unanimitate, de cei in jur de 35 de membri”, a declarat Viorel Barbu, presedintele CNATDCU.Lucrarea de doctorat a lui Gabriel Oprea, "Procedura plangerii prealabile", a fost sustinuta in anul 2000, la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, coordonator fiind profesorul universitar Ion Neagu.


(151 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Gabriel Oprea, despre lucrarea sa doctorat: "Au cautat orice care sa ma compromita. Povestea cu plagiatul nu va tine" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.7851960659027 seconds.