Miercuri, 03 August 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Sacul cu bani din dosarul lui Oltean se transforma intr-o noua cauza penala

Publicat de: ---

AMOS News

Sacul cu bani din dosarul lui Ioan Oltean a disparut . Daca initial procurorii il acuzau pe deputat si pentru trafic de influenta si vorbeau despre 600.000 de euro pe care i-ar fi primit sa intervina la ANRP, acum anchetatorii s-au razgandit, transmite Romania TV.

Ioan Oltean

Fostul lider PDL, Ioan Oltean, a scapat momentan de acuzatia de trafic de influenta, insa procurorii DNA cerceteaza intr-o noua cauza penala sacul cu bani din dosarul lui Ioan Oltean.

La sfarsitul anului trecut, anchetatorii vorbeau de o spaga de 600.000, bani pe care Ioan Oltean i-ar fi primit in 2010, in curtea unei biserici, pentru a urgenta acordarea unei despagubiri de catre ANRP, institutie condusa la acea vreme de Crinuta Dumitrean.

Acum, in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), se arata ca Ioan Oltean este trimis in judecata doar pentru complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Citeste si: Rechizitoriu: Angajatii ANRP stiau care erau cesionarii de drepturi litigioase protejati de Ioan Oltean

"Prezenta constanta a inculpatului Oltean Ioan la ANRP si interesul acestuia si al inculpatei Dumitrean Crinuta Nicoleta pentru unele dosare aflate pe rolul ANRP au facut ca, in timp, majoritatea angajatilor sa stie cine erau cesionarii protejati de inculpatul Oltean Ioan. (...) In momentul in care un dosar de despagubire aparea pe numele cesionarului protejat, acordarea unei despagubiri consistente si solutionarea foarte rapida a dosarului tineau de rutina si se realizau prin parcurgerea etapelor legale doar intr-un mod formal, astfel incat, indiferent cate note de observatii continea dosarul din partea personalului aparatului tehnic de specialitate, fara atributii de decizie, se aproba suma de despagubire foarte mare, iar aceasta suma era stabilita datorita complicitatii expertului evaluator desemnat", se mentioneaza in rechizitoriu.Potrivit sursei citate, martorii au declarat ca Ioan Oltean avea o mare influenta asupra Crinutei Dumitrean, iar din investigatii a reiesit ca cei doi isi comunicau reciproc activitatile desfasurate, cu ocazia intalnirilor pe care le aveau la sediul ANRP.


(198 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Sacul cu bani din dosarul lui Oltean se transforma intr-o noua cauza penala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.9608519077301 seconds.