Marți, 02 August 2016 - 05:00 AM Aleg.RO: Theodor Paleologu: "Ciclul regalitatii se apropie de sfarsit odata cu moartea Reginei Ana"

Publicat de: ---

Bursa      *  Surse: Guvernul decide doliu national pe 13 august, ziua inmormantarii Reginei Ana
       Ciclul regalitatii pentru existenta Romaniei, ca natie, se apropie de sfarsit odata cu moartea Reginei Ana, a declarat deputatul Theodor Paleologu, ieri, pentru Agerpres, adaugand ca ar fi cazul ca Guvernul sa organizeze funeralii nationale .
     "Cu moartea Reginei Ana se apropie de sfarsit un ciclu al istoriei noastre, un ciclu extrem de important pentru existenta noastra ca natie, si anume ciclul regalitatii. Cred ca e cazul ca Guvernul Romaniei sa organizeze funeralii nationale, pentru ca Regele Mihai nu e un sef de stat ca ceilalti sefi de stat, nu e la fel ca Iliescu, Constantinescu sau Basescu. El are o aura cu totul aparte si e o chestiune de respect fata de noi insine sa onoram tot ce este legat de Regele Mihai", a afirmat Theodor Paleologu.
     Deputatul independent a adaugat ca "Regele si Regina sunt ca Soarele si Luna": "Deci, aura regelui se reflecta si asupra reginei si de aceea mi se pare firesc sa se organizeze funeralii nationale. Sunt convins ca Dacian Ciolos are mult bun-simt, asa cum il stim, si va face ce trebuie. Este firesc ca Guvernul sa se ocupe in mare masura de organizarea acestor funeralii nationale. Regina Ana va fi inmormantata la Curtea de Arges. E prima data cand necropola de la Curtea de Arges este reactivata, ca sa spun asa. Oricum, stim cu totii ca s-a construit acolo o biserica noua si Regina Ana va fi prima inmormantata in acel loc pregatit deja".
     Regina Ana a Romaniei a murit luni la Spitalul din Morges, in Elvetia, a anuntat Biroul de Presa al Majestatii Sale Regelui Mihai I.
     Guvernul va lua in sedinta de miercuri o decizie privind stabilirea unei zile de doliu national, pe 13 august, ca urmare a incetarii din viata a Reginei Ana a Romaniei, au declarat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Potrivit surselor citate, cel mai probabil doliul national se va tine in ziua in care Regina Ana va fi inmormantata la Curtea de Arges.   


(105 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Theodor Paleologu: "Ciclul regalitatii se apropie de sfarsit odata cu moartea Reginei Ana" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.95965480804443 seconds.