Miercuri, 27 Iulie 2016 - 05:28 AM Aleg.RO: Caz socant in Japonia: 19 morti intr-un atac cu cutitul la un centru de handicapati. Atacatorul fusese internat la psihiatrie

Publicat de: ---

7plus

19 persoane au fost ucise, iar alte 25 ranite intr-un atac cu cutitul la un centru pentru handicapati mintali din Japonia, a informat marti postul national de televiziune NHK, citat de AFP .

UPDATE Autorul masacrului comis marti intr-un centru pentru persoane cu handicap mintal din Japonia, un fost angajat al acestui centru, a fost recent internat intr-un spital de psihiatrie, fiind considerat 'periculos', transmite agentia EFE.

Criminalul in varsta de 26 de ani, identificat sub numele de Satoshi Uematsu, a patruns marti dimineata in acel centru din localitatea Sagamihara (in apropiere de Tokyo), unde a ucis cu arma alba 19 pacienti si a ranit alti 25. Apoi s-a predat politiei, in fata careia a spus: 'Vreau ca persoanele cu handicap sa plece de pe aceasta lume'.

Suspectul lucrase el insusi in respectivul centru pana pe data de 19 februarie, cand a plecat de acolo invocand motive personale. Dar chiar in acea zi politia a alertat primaria din Sagamihara asupra riscului ca Satoshi Uematsu sa comita o infractiune cu violenta, dupa ce el a incercat sa-i transmita unui deputat local o scrisoare in care isi manifesta intentia de 'a ucide 470 de handicapati, spre binele Japoniei'.

'Viata persoanelor cu handicap multiplul este extrem de grea si din acest motiv obiectivul meu este o lume in care aceste persoane sa poata beneficia de eutanasie cu consimtamantul tutorelui lor', spunea el in scrisoare manuscrisa.

Prin urmare, a fost trimis intr-un spital de psihiatrie, unde in urma examinarii medicii au decis sa-l interneze, intrucat au apreciat ca ar putea reprezenta un pericol public.

Dar pe 2 martie a fost externat, tot medicii apreciind ca starea sa se ameliorase si ca nu mai putea fi considerat un pericol.

Pe de alta parte, guvernul de la Tokyo a exclus posibilitatea ca atacul de la Sagamihara sa fie un caz de terorism jihadist. 'Deocamdata nu am obtinut nicio informatie despre legaturi ale suspectului cu vreun grup islamist', a indicat un purtator de cuvant al executivului japonez.

Cele 19 victime ale atacului (9 femei si 10 barbati) au varste cuprinse intre 18 si 70 de ani, iar unii dintre cei 25 de raniti sunt intr-o stare foarte grava, avand rani la gat.

 

"Medicii au confirmat moartea a 19 persoane", a declarat un purtator de cuvant al departamentului pompierilor, dupa acest masacru comis de un individ in varsta de vreo 20 de ani, fost angajat al centrului.

Un individ in varsta de vreo 20 de ani s-a predat politiei marti in jurul orelor 03.00 (luni, 18.00 GMT), sustinand ca este autorul masacrului, a precizat un purtator de cuvant al prefecturii .

Este vorba despre un fost angajat al centrului, potrivit agentiei de presa Kyodo.

Politia primise anterior un apel de la centrul respectiv alertand-o in legatura cu atacul, care a avut loc la Sagamihara, la vest de Tokyo. "Suntem pe cale sa incercam sa stabilim detaliile afacerii", a adaugat purtatorul de cuvant.

Autorul atacului, in varsta de peste 20 de ani, le-a spus politistilor pur si simplu: "Am facut-o". 

Conform ziarului Asahi Shimbun, individul a explicat in fata politistilor: "Vreau sa scap de toate persoanele cu dizabilitati din lumea aceasta".Tanarul a fost arestat preventiv pentru crime multiple.

Conform postului nipon NHK, autorul atacului a fost angajat al Centrului pentru persoane cu dizabilitati Tsukui Yamayuri.

Inca nu se cunoaste motivul atacului, care este cel mai grav comis in Japonia in ultimii ani.


(376 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Caz socant in Japonia: 19 morti intr-un atac cu cutitul la un centru de handicapati. Atacatorul fusese internat la psihiatrie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.84606599807739 seconds.