Luni, 04 Iulie 2005 - 07:25 AM Aleg.RO: Fiecare cu legea lui!

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Bătălia între liberali și democrați pe tema Consiliilor de Administrație ale Radioului și Televiziunii publice este departe de a se sfârși. După ce liberalii au preluat frâiele, democrații, vădit supărați, vin cu tot felul de tertipuri. Ultimul l-a avut ca protagonist pe deputatul Valentin Iliescu. Ministrul Culturii, Mona Muscă, nu s-a lăsat mai prejos și a continuat "hârjoana" democrato-liberală.
La ultima ședință a Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților, în prezența ministrului Culturii, au început dezbaterile unui proiect de lege inițiat de Raluca Turcan (PNL), Valentin Iliescu și Cristian Rădulescu (PD) privind organizarea și funcționarea SRR și TVR. Nici nu au început bine dezbaterile și democratul Valentin Iliescu s-a răzgândit asupra celor convenite cu ceilalți doi coautori ai proiectului. El a anunțat că PD are o nouă formulă pentru structura CA, care ar urma să cuprindă 6 reprezentanți ai societății civile și un reprezentant al salariaților din respectivele instituții.
În textul proiectului pe care Iliescu îl semnase și care era supus dezbaterii, structura CA era următoarea: 7 locuri partide politice, câte un loc Președinție, Guvern, Minorități, salariați și 2 locuri ONG.
Vădit deranjată, Raluca Turcan a declarat că nu agrează formula PD, apreciind că și partidele trebuie să desemneze candidați. "Noi am desemnat persoane independente. În proiectul nostru comun, reprezentanții societății civile au atât locuri în CA, cât și posibilitatea evaluării politicii editoriale a celor două posturi publice". Valentin Iliescu a ținut-o tot pe-a lui Băsescu, apreciind că, "prin numirea de către partide a membrilor în CA, se poate ajunge la un caz similar desemnării în CA a Despinei Neagoe, un nume des pomenit în sesizările primite la comisia de anchetă a TVR".
Peste tot scandalul a apărut și o declarație șocantă a ministrului Culturii, Mona Muscă. Ea a afirmat că ministerul pe care îl conduce a dat aviz negativ proiectului lui Kelemen Hunor (UDMR), cel care tocmai fusese votat în Cameră!Acest fapt nu face decât să introducă, în bătălia celor din Alianța DA, încă un protagonist - UDMR.
Până la urmă, în Comisia doamnei Turcan s-a decis formarea unui grup de lucru, format din 11 ONG-uri (Centrul Independent pentru Jurnalism, AM Academia Cațavencu etc.), membri CA și angajați din SRR și TVR, parlamentari și CNA care, până la sfârșitul lunii septembrie, se va întruni de două ori pe lună pentru a elabora o lege pentru TVR și SRR, amendând proiectul prezentat în Cameră de Turcan, Iliescu și Rădulescu.
Deputata PNL Raluca Turcan, de comun acord cu colegii ei din PD, a anunțat că se va face tot posibilul ca proiectul rezultat din dezbaterea publică să fie atașat la Senat proiectului "Hunor" pentru a intra, legal, în procedurile parlamentare.


(554 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Fiecare cu legea lui! | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50257992744446 seconds.