Luni, 04 Iulie 2005 - 07:23 AM Aleg.RO: Acuzat de tradare, Stavarache pierde sefia PNL Bacau

Publicat de: Nicoleta Bichescu

Cotidianul Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a pierdut vineri seara alegerile pentru sefia filialei locale a PNL, alegeri pe care el insusi, ca presedinte interimar, le-a organizat. Stavarache spune acum ca alegerile au fost fraudate. Ioan Chiriac este, de vineri seara, noul presedinte al organizatiei PNL Bacau. El l-a invins pe Romeo Stavarache la o diferenta de 16 voturi din peste 500 exprimate, in urma unei batalii extrem de dure si de tensionate. Intrat in PNL dupa alegerile locale, cind a cistigat Primaria Bacau ca reprezentant al PUR, Romeo Stavarache a tintit la presedintia PNL. Graba sa, dar mai ales faptul ca si-a impus prefectul dorit in ciuda deciziei organizatiei judetene a PNL, nu a fost pe placul vechilor liberali.

Acuzatii de clientelism si tradare

Infringerea suferita a fost greu de digerat: Romeo Stavarache a solicitat o renumarare a voturilor, in timp ce oamenii sai stringeau artificiile puse pe scena, care ar fi trebuit aprinse cind primarul de Bacau ar fi devenit presedinte.

Chiriac l-a acuzat pe Stavarache ca a folosit logistica primariei si a prefecturii pentru a-si face campanie, dar si ca si-a momit colegii cu lucrari din banii publici. „Contracandidatul meu a gresit: a promis lucrari din bani publici“, a spus Chiriac. Mai grav insa, in plenul conferintei Chiriac l-a acuzat pe Stavarache de tradare, sustinind ca ar avea deja planificate si negociate trecerea la PD si preluarea sefiei organizatiei judetene a acestui partid. Tensiunile au degenerat in jurul ori 23.00, cind tabara Stavarache a acuzat ca alegerile au fost masluite. Scandalul, desfasurat mai intii in culise, s-a mutat in strada, sub ochii jandarmilor, care nu stiau daca sa intervina sau nu. Primarul de Bacau ne-a declarat ieri ca „s-au constatat nereguli atit la lista de delegati, cit si la numarul acestora“. Cei acuzati spun ca totul nu este decit o dovada ca tabara Stavarache nu stie sa piarda.

„Romeo Stavarache a organizat alegerile. Noi nu am fi avut cum sa facem frauda, ci ei“, spune Ioan Chiriac. Contestatia depusa de Stavarache ar urma sa fie luata in discutie astazi, la Bucuresti.


(735 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Nicoleta Bichescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Acuzat de tradare, Stavarache pierde sefia PNL Bacau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.63383603096008 seconds.