Luni, 04 Iulie 2005 - 07:22 AM Aleg.RO: Senatul a deschis fabrica de legi Funar

Publicat de: Raul Balogh

Cotidianul Peste 60% din totalul proiectelor de lege initiate in aceasta sesiune de catre senatori apartin celor 19 parlamentari din grupul PRM. In primele sase luni de mandat, oamenii lui Vadim au aglomerat agenda de lucru a Senatului cu tot atitea proiecte de lege cite au initiat in ultimii patru ani, cind erau de trei ori mai multi.

Daca Vadim Tudor este locomotiva politica a PRM, de cind a ajuns in Senat, Gheorghe Funar este locomotiva legislativa a partidului. Din totalul de 134 de initiative semnate de senatori in aceasta legislatura, aproape doua treimi, si anume 81, apartin exclusiv grupului PRM, iar la 76 dintre acestea este co-initiator Gheorghe Funar, liderul senatorilor PRM.

Premiera in istoria Senatului

„Sint cele mai multe propuneri din istoria Parlamentului. Nu cred ca veti mai gasi asa multe in nici o legislatura, din 1990 incoace“, spune cu mindrie fostul primar al Clujului, aratindu-se foarte hotarit ca in sesiunea parlamentara urmatoare, pina in decembrie, sa depaseasca si acest record. „Eu am impus acest ritm. Si cind eram la primarie, in 2000-2004, am avut mai bine de 5.000 de proiecte de hotarire“, tine Funar sa ne explice antecedentele sale de harnicie legislativa. Pentru comparatie, totalul initiativelor semnate de senatori PRM in toti cei patru ani ai legislaturii trecute este de 82, cu una mai mult decit proiectele legislative pe care senatorii PRM le-au initiat in aceste prime sase luni din actualul mandat.

Vacaroiu ridica din umeri

Domeniile in care, in aceasta scurta perioada, senatorii PRM s-au intrecut in a-si exercita dreptul la initiativa legislativa sint dintre cele mai variate, bizare sau controversate. Ei au propus de la reintroducerea in invatamintul preuniversitar de stat si privat a uniformelor scolare, la acordarea de ajutoare financiare, extinderea pietelor de gros, eliminarea coruptiei, plantarea de pomi fructiferi pe marginea drumurilor nationale, modernizarea trotuarelor in mediul rural si eliminarea rovinietei pentru autoturisme sau acordarea cite unei biblii fiecarei familii din Romania. Si la amendarea legilor senatorii PRM s-au intrecut pe ei insisi. De exemplu, desi Legea privind statutul minoritatilor are doar 78 de articole, Gheorghe Funar a adus nu mai putin de 136 de amendamente, dintre care 94 reprezinta eliminari totale sau partiale ale unor articole, iar restul reprezinta modificari. In fata acestei avalanse legislative pornite de senatorii PRM, presedintele Senatului spune ca „nu poate fi cenzurata dorinta senatorilor de amendare a unor legi sau initierea unora noi“. „PRM nu a ingreunat legiferarea propunerilor venite de la alte grupuri parlamentare sau de la guvern. Ca dovada, Senatul nu are restante pentru toamna, cu exceptia proiectelor aflate pe ordinea de zi a ultimei sedinte, cind se stie in ce conditii am fost nevoit sa declar inchisa sesiunea de primavara“, ne-a declarat presedintele Senatului.


(624 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Raul Balogh


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Senatul a deschis fabrica de legi Funar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61572217941284 seconds.