Miercuri, 29 Iunie 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: Brexit. Merkel este optimista: UE, suficient de puternica pentru a supravietui

Publicat de: ---

jurnalulnational

Uniunea Europeana este 'suficient de puternica' pentru a supravietui plecarii Marii Britanii care s-a pronuntat pentru Brexit in urma referendumului de joia trecuta, a asigurat cancelarul german Angela Merkel marti in fata deputatilor germani . 

Angela Merkel este optimista in privinta UE

'UE este suficient de puternica pentru a depasi plecarea Regatului Unit, este suficient de puternica pentru a continua sa avanseze chiar si cu 27 de membri', a afirmat Merkel, inaintea unui summit crucial la Bruxelles, unde Consiliul European se reuneste pentru prima oara dupa Brexit. In partea a doua a discutiilor participa si premierul britanic David Cameronl, informeaza Agerpres.

Citeste si Brexit. Presedintele Parlamentului European va discuta cu Merkel pentru a se evita o "reactie in lant"In acelasi timp, cancelarul german Angela Merkel a avertizat Regatul Unit ca dupa Brexit nu poate sa-si pastreze privilegiile pe care le avea in cadrul UE, in timp ce renunta la toate obligatiile sale. 'Ne vom asigura ca negocierile sa nu se deruleze dupa principiul 'abordarii selective'', a spus Merkel, adaugand ca 'cel care paraseste familia nu poate sa se astepte sa-si pastreze privilegiile in timp ce toate obligatiile dispar'.Parlamentul german s-a reunit marti de urgenta in legatura cu decizia britanicilor de a parasi Uniunea Europeana.


(461 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Brexit. Merkel este optimista: UE, suficient de puternica pentru a supravietui | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67136693000793 seconds.