Miercuri, 29 Iunie 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: Cum poti sa intri in faliment personal din septembrie.Legea insolventei persoanelor fizice ar putea fi devansata

Publicat de: ---

AMOS News

Legea insolventei persoanelor fizice ar putea intra in vigoare mai devreme decat este prevazut in prezent – la 30 septembrie in loc de 31 decembrie 2016 -, modificarea fiind facuta luni de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor .

Legea insolventei persoanelor fizice ar putea fi devansata

"Aceasta lege a fost publicata in Monitorul Oficial in 26 iunie 2015. Este o critica adresata si fostului Guvern si prezentului Guvern. O lege de o asemenea importanta cum este legea insolventei persoanelor fizice (...) ati lasat-o fara urmari juridice, ca urmare a faptului ca din punct de vedere administrativ lucrurile stau cum stau. Propunerea mea este sa ramanem cu 30 septembrie 2016", a declarat deputatul PNL Ioan Cupsa.Propunerea Comisiei Juridice urmeaza sa fie trimisa plenului Camerei Deputatilor la votul final de marti.

Legea insolventei persoanelor fizice prevede ca orice cetatean aflat in incapacitate de plata a datoriilor, nu din vina sa, sa isi poata reesalona datoriile pe baza unui plan de redresare financiara pe o perioada de cinci ani.

Potrivit legii, cei care isi declara falimentul personal sunt protejati astfel de executarea silita. Toate cheltuielile datornicului vor fi insa verificate de un administrator judiciar. Persoanele condamnate pentru evaziune fiscala, dar si de cei care au ajuns in insolventa in mod fraudulos ori au acumulat datorii noi prin achizitii costisitoare nu pot beneficia de prevederile acestei legi.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis la 18 iunie 2015 si urma sa intre in vigoare la finalul anului, insa normele de aplicare a actului normativ nu au fost adoptate inca. De asemenea, CSM a cerut o amanare pe motiv ca nu exista suficient personal care sa analizeze dosarele celor care solicita declararea falimentului personal.


(658 )

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cum poti sa intri in faliment personal din septembrie.Legea insolventei persoanelor fizice ar putea fi devansata | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.