Miercuri, 29 Iunie 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: PSD, curatat de lideri

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Vaduvit de obisnuita garnitura de lideri si cu nobilimea decimata de DNA, PSD ramane cel mai important partid romanesc . Unul care are insa mari probleme de leadership.

 

Desi are in fata o frumoasa perspectiva guvernamentala – PNL insista sa se sinucida sub atenta si (in)competenta supraveghere a lui Klaus Iohannis – PSD se confrunta cu o acuta lipsa de lideri, situatie care pare fara rezolvare in acest moment. Mai arogant chiar si decat etalonul Adrian Nastase, fostul lider Victor Ponta si-a taiat craca de sub picioare in momentul in care a decis sa se contreze, pe fata si subteran, cu Liviu Dragnea. Odata alertat, Dragnea nu a ezitat sa ucida din fasa sperantele nutrite de ambitiosul Ponta taindu-i acestuia din urma accesul la presedintia Camerei Deputatilor.

?Nu am nicio functie politica sau publica si nici sprijin politic pentru vreuna in viitor?, a conchis amar, in mod public, Victor Ponta. Care, daca nu se intampla vreo minune in viitorul apropiat, va trebui sa uite de visele legate de revenirea la carma PSD, eventual si a viitorului Guvern, si sa zica bogdaproste daca Dragnea il lasa sa candideze din nou pentru un post de deputat de Gorj, in toamna.

Firea se impiedica in propriile promisiuni

Cealalta varianta cu care cocheteaza unii pesedisti, Gabriela Firea – presedinte PSD, nu este nici ea mai viabila. Si asta din doua motive principale. Primul o vizeaza pe Gabriela Firea insasi care, in calitate de primar al Capitalei, nu-si va putea respecta promisiunile electorale. Iar debutul in domeniu s-a si produs din moment ce promisiunea de a asigura transport gratuit pentru bucuresteni a si decedat. ?RATB-ul nu va fi gratis tot timpul, ci in anumite intervale (…) Cum ar fi dimineata inainte de ora cea mai aglomerata, cu jumatate de ora, si dupa acest varf?, a anuntat, ieri, noul primar. Pe langa deteriorarea propriei cote, Gabriela Firea ar putea fi afectata, prin ricoseu, si de problemele penale cu care s-ar putea confrunta, dupa cum insista mai multe surse, sotul ei, primarul din Voluntari Florentin Pandele.

Soarta lui Dragnea, decisa in toamna

Aflat deocamdata pe cai mari (PSD a castigat alegerile locale si se indreapta spre o previzibila victorie in toamna), Liviu Dragnea conduce cu mana de fier partidul si nu lasa sa creasca nimic la umbra lui. Niciun ?locotenent? pasibil sa-l sape sau sa fie privit ca urmasul lui de drept la sefia PSD. Tinand cont de modul in care se face politica in Romania, Dragnea ar putea conduce PSD fara probleme, cu toata condamnarea sa penala cu tot. Probleme ar putea interveni totusi din afara, in relatia cu partenerii occidentali, in cazul (foarte probabil) in care PSD preia guvernarea din toamna. Atunci Dragnea, devenit persona non grata in ochii partenerilor straini, ar putea fi nevoit sa renunte la conducerea PSD. Ce se va intampla atunci depinde si de cine va fi premierul pus de PSD. Daca se vor adeveri scenariile referitoare la preluarea Guvernului de catre George Maior sau Vasile Dancu (politicieni liber-profesionisti in prezent dar pesedistii la baza amandoi) lucrurile se simplifica: care dintre cei doi ajunge in fruntea Guvernului preia si sefia PSD. Maior fara probleme iar Dancu mai greu (impotriva lui exista deja o tabara bine definita in PSD), dar daca-i ordin acesta se va indeplini cu placere, pentru ca asa merg lucrurile pe la noi.

. var venus30601 = { 'blockId': 30601, 'async': true }; (function (w, d, o, t) { o.send = function () { (o.queue = o.queue || []).push(arguments); }; var s = d.createElement(t); if (o.async) s.async = 1; s.src = 'http://block.s2block.com/rotator/30601.js'; var i = d.getElementsByTagName(t)[0]; i.parentNode.insertBefore(s, i); o.send('pageview'); })(window, document, venus30601, 'script');


(436 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

PSD, curatat de lideri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6108250617981 seconds.