Miercuri, 29 Iunie 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: Curtea Constitutionala a respins sesizarile formulate de Valeriu Zgonea

Publicat de: ---

Bursa

''Cu privire la Regulament am respins cu unanimitate motivele extrinseci si cu majoritate de voturi motivele intrinseci . De asemenea, am respins cu majoritate de voturi hotararea de vacantare a postului'', a declarat presedintele interimar al CCR, Valer Dorneanu.

Ordinea de zi oficiala a CCR a cuprins sesizarile lui Valeriu Zgonea in calitate de sef al Camerei Deputatilor privind hotararea de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor si cea de vacantare a functiei de presedinte.

''Am atras atentia ca modificarile la Regulament, in forma in care au fost facute, incalca prevederi ale CCR (
) Acolo sunt cateva notiuni care au fost modificate neregulamentar de Comisia de regulament si au fost incalcate de la articolul 85 pana la articolul 155. Am atras atentia ca sunt cateva expresii care redefinesc dreptul si CCR este singura care se poate pronunta asupra constitutionalitatii modificarilor aduse Regulamentului Camerei. Modificarile care au fost facute nu respecta spiritul Constitutiei, din punctul meu de vedere. Ele sunt aplicabile, ieri a fost facuta revocarea presedintelui, ceea ce inseamna ca din expresia pe care o folosesc constitutionalistii este un act legal si regulamentar, dar neconstitutional'', a explicat Valeriu Zgonea.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

Revocarea lui Zgonea s-a produs dupa ce adresa Comisiei de statut privind revocarea presedintelui Camerei Deputatilor a fost inaintata Birourilor Permanente reunite, iar acestea au decis sa transmita punctul de vedere al Comisiei catre Camera, care a introdus-o apoi pe ordinea de zi a Biroului Permanent si a plenului. Deputatii au adoptat proiectul de hotarare pentru revocarea lui Valeriu Zgonea cu 167 de voturi "pentru", 32 "impotriva" si o abtinere.

Deputatii au adoptat si o serie de modificari la regulamentul Camerei cu 204 voturi "pentru", un vot "impotriva" si 88 de abtineri, introducand doua noi modalitati de revocare a presedintelui acestui for - prin vot sau prin retragerea sprijinului politic.

Deputatii au modificat articolul 21, alin. 4 din regulamentul Camerei, dupa cum urmeaza: ''Calitatea de Presedinte al Camerei Deputatilor (...) inceteaza inainte de expirarea mandatului ca urmare a revocarii in conditiile prezentului regulament sau, inceteaza de drept, in urmatoarele conditii: lit. d) in caz de pierdere a sprijinului politic, potrivit art. 32, alin. (3) din legea nr. 96 / 2006, republicata, la data informarii plenului Camerei Deputatilor despre incetarea calitatii de membru al Biroului Permanent''. Articolul in vigoare anterior prevedea doar: ''Calitatea de presedinte al Camerei Deputatilor sau cea de membru al Biroului permanent inceteaza in urma demisiei, a revocarii sau a pierderii calitatii de deputat''.

O alta modificare a regulamentului Camerei pentru facilitarea demiterii lui Valeriu Zgonea a fost adusa articolului 26 si prevede cine poate face propunerea de revocare din functie. Astfel, potrivit amendamentului depus si adoptat, noul articol are urmatoarea formulare: ''Propunerea de revocare (n. r. a presedintelui Camerei Deputatilor) se face in scris de catre liderul grupului parlamentar respectiv (n.r. care l-a propus). Articolul in vigoare prevede ca ”propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine membrul biroului a carui revocare se solicita''.

Citeste si: Valeriu Zgonea isi ia "La revedere" de la functia din Parlament. Camera Deputatilor a adoptat proiectul de hotarare pentru revocare. Deputatul PSD Florin Iordache, interimar - VIDEO Citeste si: Valeriu Zgonea a sesizat la CCR modificarea Regulamentului Camerei. Curtea se pronunta peste 7 zile Citeste si: Augustin Zegrean anunta solutia in cazul Zgonea inainte de pronuntare: ''Cititi deciziile anterioare''

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(356 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Curtea Constitutionala a respins sesizarile formulate de Valeriu Zgonea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55516505241394 seconds.