Vineri, 24 Iunie 2016 - 06:04 AM Aleg.RO: Turcia a recunoscut ca a refuzat sa primeasca o delegatie germana

Publicat de: ---

Antena 3

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a confirmat joi ca tara sa a refuzat intrarea pe teritoriul turc a unei delegatii germane, intre care mai multi deputati, aparent ca riposta la recunoasterea genocidului armean de catre Bundestag, relateaza AFP, citata de Agerpres .

Baza militara de la Incirlik

Delegatia de oficialitati germane dorea sa se deplaseze la baza Incirlik. 'Noi nu consideram adecvate aceste vizite la baza Incirlik', a indicat seful diplomatiei turce.Secretarul de stat al apararii german, Ralf Brauksiepe, si cativa deputati au fost constransi sa-si anuleze o vizita in Turcia, unde urmau sa se deplaseze la baza aeriana Incirlik, dupa refuzul Ankarei, au indicat autoritatile de la Berlin miercuri.Ministrul a spus totusi ca responsabili militari (germani) ar putea sa mearga la aceasta baza, in sudul Turciei. 'Personalul militar poate sa vina, dar, in afara de asta, noi credem ca alte deplasari sunt nepotrivite', a adaugat el, potrivit Agerpres.

Citeste si Consiliul Europei conditioneaza liberalizarea vizelor pentru Turcia de modificarea legislatiei antiteroristeBaza aeriana Incirlik gazduieste aparate ale coalitiei internationale impotriva gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), intre care Tornado germane care participa la misiuni de recunoastere si avioane-cisterna.Dupa votul din 2 iunie din Bundestag privind recunoasterea genocidului armean sub Imperiul Otoman (1915-1917), Turcia si-a rechemat ambasadorul de la Berlin, exprimandu-si indignarea, iar presedintele Recep Tayyip Erdogan a amenintat cu represalii.


(159 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Turcia a recunoscut ca a refuzat sa primeasca o delegatie germana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64210391044617 seconds.