Miercuri, 22 Iunie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: PNL fuzioneaza cu UNPR? Cum planuiesc liberalii sa formeze majoritate in Parlament

Publicat de: ---

AMOS News

PNL ar urma sa fuzioneze prin absorbtie cu UNPR, anunta Romania TV . Liberalii au confirmat discutiile avute cu UNPR privind o colaborare si vor lua totul in discutie in urmatoarea sedinta a Biroului Politic National.

Alina Gorghiu Vasile Blaga

Ionut Stroe deputat PNL si purtator de cuvant al liberalilor a declarat, marti seara, la Romania TV, ca este devreme sa se vorbeasca despre o fuziune cu UNPR, insa nu a exclus aceasta posibilitate intr-un viitor apropiat."Nu cred ca putem vorbi in acest moment despre o fuziune PNL-UNPR si implicit nu cred ca putem vorbi despre o perioada de timp. Este, practic, un dialog pe are il stabilim cu orice formatiune politica care este in masura a contribui la a crea un cvorum ca alternativa de a contrapune o forma politica la actualul bloc al PSD. Cu UNPR in acst moment este o colaborare, o forma de dialog si doar atat. Mai departe vom analiza in BPN si vom comunica public decizia", a declarat Ionut Stroe.

Valeriu Steriu, presedintele UNPR, a declarat recent, dupa o intalnire cu conducerea PNL, ca discutiile avute nu au vizat constituirea unor majoritati alaturi de liberali in consiliile judetene, ci au fost ”discutii exploratorii, despre variantele de toamna”.

"Nu au fost discutii legate de majoritatile actuale. Discutiile au fost legate strict de ceea ce inseamna toamna. E perioada in care foarte multi ne punem problema cum si in ce forma vom avea la toamna variantele de lucru. Fie in alianta, fie de sine statatori. Evident, in aceasta explorare am avut de ascultat toate variantele”, a declarat Steriu, intrebat despre ce a discutat joi cu liderii PNL in sediul din Modrogan.

Liderul UNPR a mai spus ca partidul pe care il conduce ar putea candida la alegerile parlamentare de unul singur, fara nicio alianta cu alta formatiune. "Rezultatul de la locale e incurajator, chiar daca au fost foarte multe aliante, avem aceasta varianta, putem merge in toamna si singuri”, a mai adaugat Steriu.

El a spus ca in ceea ce priveste aliantele dupa alegerile din 5 iunie, acestea vor fi "intr-o singura directie". "Alianta nu poate fi decat intr-o singura directie, cred ca lucrul acesta s-a vazut (
) in clipa de fata avem convenite planurile de lucru astazi aici, in aceasta discutie", a tinut sa precizeze Steriu, lasand sa se inteleaga ca o alinata cu PNL in consiliile locale sau judetene este exclusa.


(189 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PNL fuzioneaza cu UNPR? Cum planuiesc liberalii sa formeze majoritate in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62820792198181 seconds.