Miercuri, 22 Iunie 2016 - 06:24 AM Aleg.RO: Fostul presedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA

Publicat de: ---

romanialibera

Gelu Diaconu, fost presedinte al ANAF, a ajuns marti dimineata la sediul DNA, acesta precizand ca este convins ca lucrurile se vor aranja, facand referire la acuzatiile de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, pe care i le aduc procurorii .

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in luna februarie, ca fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Stefan Gelu Diaconu, este urmarit penal in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Pentru aceleasi fapte este cercetat si fostul vicepresedinte al ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu.

In acelasi dosar mai sunt cercetati si Gheorghe Ivan, manager al proiectului „Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi”, Iulian Costel Paraschiv, manager al proiectului ”Acces pe piata muncii – O sansa pentru tine”, Irina Valeria Radu, manager general al Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa”.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroonpfjlgpdy', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });

Potrivit DNA, ca urmare a "demersurilor initiate de deputatul Paun Nicolae si mijlocite de deputatul Madalin Voicu, presedintele ANAF Diaconu Gelu - Stefan, impreuna cu vicepresedintele Gogancea-Vatasoiu Mihai au emis circularele nr. 10/07.01.2015 si A-PRS1391/08.05.2015. Scopul acestor circulare era scutirea persoanelor angajate prin conventii civile la Asociatia Partida Romilor si notificate de catre organele fiscale ca figureaza cu debite restante aferente contributiei de asigurari de sanatate pentru anul 2012, de la plata acelor contributii. De asemenea, organele competente erau notificate ca acele persoane nu aveau aceasta obligatie de plata".

Circularele respective au fost emise cu incalcarea dispozitiilor legale, sustin procurorii DNA. Astfel, s-a dispus fie neincasarea, "prin necomunicare/stoparea transmiterii catre contribuabili a deciziilor privind regularizarea contributiei de asigurari sociale de sanatate pe anul 2012," fie neluarea masurilor pentru incasarea contributiilor.

Deputatul PSD Madalin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declaratii, spalare a banilor, toate in forma continuata.

Deputatul Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata".

Citeste si: Fostul presedinte al ANAF, Sorin Blejnar, condamnat la 5 ani de inchisoare in Dosarul "Motorina" Citeste si: ANAF, amendata cu 16.000 lei de Autoritatea Nationala pentru protectia Datelor Personale. ANAF va contesta amenda

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrovdgqfjqmdt', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_social.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroycpjcmgity', {myMaster: 'XLtcdKB4nVRAaaRCvjim32wdzwIuzo_t9UakVm87q6..e7' });


(127 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Fostul presedinte al ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6226282119751 seconds.