Vineri, 17 Iunie 2016 - 05:55 AM Aleg.RO: Ciolos il cheama la raport pe Achim Irimescu, dupa ce motiunea pe Agricultura a trecut: Voi lua o decizie joia viitoare

Publicat de: ---

7plus

Premierul Dacian Ciolos a afirmat joi ca va avea o discutie cu ministrul Achim Irimescu, dupa ce in Camera Deputatilor a trecut motiunea simpla pe Agricultura .

Dacian Ciolos

"O sa am o discutie cu dansul (cu Achim Irimescu — n.r.) si voi lua o decizie in perioada imediat urmatoare, dupa o evaluare pe care o sa o fac eu. Dupa cum stiti (...), nu exista o obligatie din partea premierului de a demite ministrul respectiv. Exista un angajament atunci cand motiunea a trecut ca acele elemente care erau prevazute in motiune — elemente de decizie sau elemente foarte practice — sa fie luate in considerare de Guvern", a afirmat premierul, intr-o conferinta de presa la Guvern.

Citeste si:  Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii a trecut. Parlamentarii liberali s-au abtinut de la vot

Ciolos a adaugat ca problema subventiilor in agricultura se afla in atentia sa inainte de a se dezbate motiunea si a explicat ca o intarziere la plata acestora a existat "practic in toate statele membre, pentru ca e primul an in care se aplica noua politica agricola comuna si deciziile privind calendarul de plata a acestor subventii a depins de rapiditatea cu care s-au luat sau nu anumite decizii de repartizare a fondurilor pentru anul trecut".

PSD si ALDE au decis sa nu depuna motiune de cenzura

"Am avut astazi o intalnire in conducerea aliantei privind oportunitatea depunerii unei motiuni e cenzura. Din analiza noastra a reiesit ca, intr-adevar, o motiune de cenzura daca ar trece, ceea ce este foarte posibil, ne duce la alegeri anticipate, care s-ar putea desfasura in octombrie pentru ca aproape sigur presedintele Iohannis nu va desemna un candidat de prim ministru dintre persoanele pe care noi le putem propune.

Deocamdata nu vom face acest gest in aceste zile, in schimb ramane monitorizarea permanenta pe guvern si nu este exclus ca, daca apare un derapaj serios, un derapaj puternic, sa nu mai avem aceasta rezerva generata de anticipate — care ar fi mai devreme cu o luna decat cele la termen — si vom putea depune acea motiune de cenzura", a argumentat Dragnea, dupa o intalnire PSD-UNPR-ALDE la sediul central al social-democratilor.


(174 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Ciolos il cheama la raport pe Achim Irimescu, dupa ce motiunea pe Agricultura a trecut: Voi lua o decizie joia viitoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5841691493988 seconds.