<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Marii retaileri contesta noua Lege 321, care va intra in vigoare in cateva saptamani, si spun ca ea va avea un impact negativ considerabil asupra comertului si, in cele din urma, asupra buzunarului romanului de rand, potrivit comunicatului citat, conform News.ro

Pentru cota de 51% marfa provenita din “ lantul scurt “, noua lege prevede un termen de gratie de 6 luni si elaborarea unei hotarari de guvern. In schimb, pentru dispozitiile care privesc activitatea retailerilor, legea va intra in vigoare la 3 zile dupa publicare.

Astfel, toti comerciantii vor fi obligati sa se incadreze in termenul de plata de 7 zile calendaristice pentru produsele proaspete – toate alimentele care nu sunt conservate prin sterilizare, deshidratare, congelare sau afumare, cu exceptia refrigerarii.

Prin urmare, managementul stocului de marfa – adica ciclul expunere – vanzare - va trebui optimizat, pentru ca magazinele sa poata sustine fluxul financiar extrem de strict prevazut in lege.

Ce inseamna "schimbarea regulilor jocului in timpul jocului"

Din punctual de vedere as membrilor AMRCR, ”schimbarea regulilor jocului (din nou) in timpul jocului inseamna renegocierea contractelor si a bugetelor anterior incheiate si previzionate pentru intregul an financiar. Este necesar un efort urias al resursei umane pentru a modifica in cateva saptamani toate contractele aflate in desfasurare”.