Miercuri, 15 Iunie 2016 - 04:46 AM Aleg.RO: Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul se opune acestui proiect

Publicat de: ---

WallStreet

Senatul a adoptat luni propunerea legislativa privind reducerea cotei contributiei de asigurari sociale cu 5 puncte procentuale - 2 puncte la angajator si 3 la angajat .

Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale

Proiectul a fost adoptat cu 67 de voturi ''pentru'', 23 ''impotriva'' si o abtinere. Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a intrunit voturile necesare. Guvernul a avut un punct de vedere negativ in privinta acestui proiect.

Propunerea legislativa de modificare a Codului fiscal a fost initiata de deputatii PSD Florin Iordache, Marian Neacsu, Florin Paslaru, Petru Gabriel Vlase.

Potrivit proiectului, cota de contributie de asigurari sociale este de 21,3% pentru conditii normale de munca, din care 7,5% pentru contributia individuala si 13,8% contributia datorata de angajator. Pentru conditii deosebite de munca, cota de asigurari sociale este de 26,3%, din care 7,5% pentru contributia individuala si 18,8% pentru cea datorata de angajator. Pentru conditii speciale de munca, cota de contributie la asigurarile sociale va fi de 31,3%; 7,5% - pentru contributia individuala si 23,8% - pentru cea datorata de angajator.

Guvernul s-a opus aprobarii acestui proiect, aratand ca anul trecut a decis deja reducerea cu 5 puncte procentuale a contributilor de asigurari sociale la angajator.

Senatul este prima Camera sesizata.


(408 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Senatul a votat reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. Guvernul se opune acestui proiect | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57902598381042 seconds.