Marți, 14 Iunie 2016 - 06:20 AM Aleg.RO: Proiect: Zilele libere legale care cad in weekend sa se acorde la inceputul saptamanii viitoare

Publicat de: ---

curierulnational

Deputatul Gheorghe Udriste propune, intr-un proiect de lege, ca in cazul in care zilele de sarbatoare legala coincid cu cele de weekend, zilele libere sa fie acordate in urmatoarele lucratoare .

Zile libere

Udriste a initiat in acest sens o initiativa legislativa de modificare a art.139 din Codul Muncii. „In cazul in care zilele de sarbatoare legala coincid cu zilele de repaus saptamanal, acestea se vor efectua in urmatoarea zi lucratoare", prevede proiectul, potrivit Ziarului Unirea.

„In functie de anul calendaristic, nu putine sunt situatiile in care un procent semnificativ din zilele de sarbatoare legala coincid cu zilele de repaus saptamanal, astfel ca cetatenii nu beneficiaza de drepturile lor legale, de prevederea articolului 139 alin. (1).

Propunerea legislativa privind completarea art.139 din Codul Muncii are ca scop clarificarea cadrului legislativ aflat in vigoare, astfel incat, in cazul in care zilele libere coincid cu zilele de repaus saptamanal, respectiv sambata si duminica, sa fie efectuate in urmatoarea zi lucratoare", a explicat initiatorul in expunerea de motive. Senatul este prima Camera sesizata.


(162 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Proiect: Zilele libere legale care cad in weekend sa se acorde la inceputul saptamanii viitoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62573289871216 seconds.