Marți, 14 Iunie 2016 - 06:20 AM Aleg.RO: Sechestru pe avere. Sunt vizati fostul ministru al Economiei, Constantin Nita, si primarul Craiovei Olguta Vasilescu

Publicat de: ---

jurnalulnational

Sechestru pe avere - Sunt vizati de aceasta masura fostul ministru al Economiei Constantin Nita si primarul Craiovei, Olguta Vasilescu . Procurorii DNA au pus poprire pe averea lui Nita, pana la echivalentul a 435.000 de lei. El este acuzat ca ar fi primit mita 30.000 de euro si peste 300.000 de lei de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. In schimb, urma sa il ajute sa obtina contractul pentru semaforizarea din Iasi. Sechestru s-a pus si pe averea primarului Craiovei, Olguta Vasilescu, pana la valoarea de 900.000 de lei. Ea este acuzata de mai multe infractiuni de trafic de influenta si luare de mita. Ar fi cerut bani de la oameni de afaceri, ca sa le acorde contracte.

Sechestru instituit pe bunurile lui Constantin Nita pana la concurenta sumei de aproape 436.000 lei

La DNA, a venit si fostul ministru al Economiei, Constantin Nita. Procurorii i-au comunicat ca au pus sechestru pe bunurile imobile aflate in proprietatea sa, pana la concurenta sumei de aproape 436.000 lei, reprezentand obiectul infractiunii de trafic de influenta retinuta in sarcina acestuia.

La iesirea din sediul DNA, Nita a sustinut ca nu ar trebui sa aiba nicio legatura cu dosarul: ''Din punctul meu de vedere, n-ar trebui sa am nicio legatura cu acest dosar. Insa respect munca procurorilor, dupa cum si eu am dreptul sa ma adresez, si o voi face, pana in panzele albe, fie la instantele nationale, fie la cele internationale''.

Pe 25 aprilie, DNA a anuntat ca deputatul Constantin Nita, fost ministru al Energiei, este urmarit penal, sub control judiciar pe cautiune in valoare de 150.000 lei, pentru trafic de influenta.

DNA sustine ca, in 2013, Constantin Nita, deputat in Parlamentul Romaniei si, la data faptei, ministru al Energiei, i-a solicitat unui om de afaceri (denuntator) un comision de 5% din valoarea unui contract incheiat de societatea comerciala a acestuia cu primaria unui municipiu.

Din probatoriu a rezultat ca suma respectiva a fost primita de Nita de la un om de afaceri, in doua transe, de 30.000 euro, respectiv 303.118 lei, in schimbul exercitarii influentei sale asupra primarului unui municipiu si a promisiunii ca va interveni pe langa acesta pentru a-l determina sa agreeze semnarea si buna derulare a contractului cu firma omului de afaceri.

Sechestru pe averea Liei Olguta Vasilescu

Lia Olguta Vasilescu a fost si ea la Directia Nationala Anticoruptie. Ea a fost informata ca procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor sale pana la concurenta sumei de 902.516 lei, raportata la cele trei infractiuni de folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, la cele patru infractiuni de luare de mita si doua infractiuni de spalare de bani, retinute in sarcina inculpatei, se arata intr-un comunicat al DNA.

Medicul Alexandru Ciocalteu, la DNA

Si medicul Alexandru Ciocalteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgenta "Sf. Ioan" din Bucuresti, s-a prezentat luni dimineata la Directia Nationala Anticoruptie. El este acuzat de luare de mita.

Potrivit DNA, el ar fi primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme in schimbul incheierii si derularii unui contract cu Spitalul ''Sf. Ioan''.

 

 

 


(139 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Sechestru pe avere. Sunt vizati fostul ministru al Economiei, Constantin Nita, si primarul Craiovei Olguta Vasilescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66544198989868 seconds.