Marți, 14 Iunie 2016 - 06:20 AM Aleg.RO: Florin Iordache, sef interimar la Camera Deputatilor, dupa incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea UPDATE

Publicat de: ---

Antena 3

Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit sef interimar la Camera Deputatilor, potrivit Romania TV . Plenul Camerei Deputatilor va lua act, luni, de incetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca presedinte al forului, a anuntat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.

Florin Iordache, sef interimar la Camera Deputatilor Foto: rfi.ro

UPDATE Valeriu Zgonea a pierdut functia de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa ce a fost revocat din functie. La propunerea grupului PSD, Zgonea a fost revocat din functia de presedinte al Camerei.

Presedintele de sedinta, Florin Iordache, a luat act de revocarea din functie a lui Valeriu Zgonea, iar apoi s-a dat votul.

In urma acestui vot, Valeriu Zgonea va pierde si locul in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor. Rezultatul votului a fost: 167 pentru, 32 impotriva, o abtinere si un deputat nu a votat.

UPDATE "A venit o solicitare din partea grupului PSD, care spune ca in prima sedinta de plen sa se constate incetarea de drept a calitatii de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului permanent a lui Valeriu Zgonea. Astazi (luni — n.r.), imediat, se merge in plen, apoi se va da vot pe o hotarare privind vacantarea postului de presedinte al Camerei. Dupa ce se ia act, ne intrunim in Biroul permanent si hotaram pe o perioada scurta, pana se voteaza alt presedinte, cine va prelua interimarul", a explicat Marcel Ciolacu, dupa sedinta Biroului permanent.

Potrivit unor surse din Biroul permanent citate de Agerpres, in sedinta de luni a plenului Camerei Deputatilor ar urma sa se ia act de incetarea calitatii de presedinte a lui Valeriu Zgonea, apoi sa se voteze un proiect de hotarare prin care se vacanteaza functia de presedinte al forului. In cazul in care va fi cvorum de sedinta, aceasta hotarare poate fi votata luni. Daca nu va fi cvorum, se voteaza pe articole, iar miercuri se da votul final. Imediat dupa sedinta de plen de luni, Biroul permanent se intruneste din nou pentru a desemna un presedinte interimar al Camerei, care va fi, potrivit surselor citate, deputatul PSD Florin Iordache. Dupa aceasta procedura urmeaza sa fie propus un nou presedinte, care va fi votat in plen. Propunerea ar urma sa vina din partea grupului PSD.

Solicitarea de incetare de drept a venit din partea grupului parlamentar al PSD, ea fiind discutata si in Biroul permanent.


(156 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Florin Iordache, sef interimar la Camera Deputatilor, dupa incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea UPDATE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0220150947571 seconds.