Marți, 14 Iunie 2016 - 06:20 AM Aleg.RO: Zgonea isi ia "La revedere" de la functia din Parlament. Camera Deputatilor a adoptat proiectul de hotarare pentru revocare. Deputatul PSD Florin Iordache, interimar

Publicat de: ---

libertatea

UPDATE ora 16:37 - Camera Deputatilor a adoptat proiectul de hotarare pentru revocarea lui Valeriu Zgonea

UPDATE ora 16:02 - Victor Ponta: Imi depun candidatura la functia de presedinte al Camerei Deputatilor maine la CEX PSD

Victor Ponta a declarat luni ca a discutat cu Liviu Dragnea si ca intentioneaza sa isi depuna candidatura pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in sedinta Comitetului Executiv de marti, dar si la Grupul PSD din Camera Deputatilor, afirmand ca spera ca liderul PSD sa il sustina .

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

"I-am spus (lui Liviu Dragnea-n.r.) ca intentionez si maine la CEX si miercuri la grup sa imi depun candidatura pentru (functia de presedinte al Camerei Deputatilor-n.r.). Am discutat cu foarte multi colegi care mi-au spus ca este bine pentru PSD si pentru Parlament acest lucru", a precizat Victor Ponta, intrebat daca a discutat cu Liviu Dragnea despre candidatura sa la sefia Camerei Deputatilor.

Fostul premier a spus ca a discutat cu Liviu Dragnea pe aceasta tema inca de acum o luna si jumatate, afirmand ca spera ca presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa il sustina.

"Vedem maine la vot. Eu sper sa ma sustina, in primul rand Liviu si apoi ceilalti colegi", a raspuns Victor Ponta, intrebat daca Liviu Dragnea il va sustine.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca inlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor va fi anuntat marti in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, dar, pentru ca raspunderea este a sa, si decizia ii va apartine.

Intrebat despre cine ar corespunde profilului de presedinte al Camerei Deputatilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta si Florin Iordache, liderul PSD a raspuns ca nu il va propune sef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alaturi in campania pentru parlamentare.

''Eu il pun pe fiecare la locul lui. Ca intr-o echipa. Daca eu am nevoie de cineva sa mearga cu mine in campanie, sa mearga cu mine in campanie electorala, nu o sa ii pun ciocanelul in mana la Camera sa stea sa dea cuvantul la parlamentari'', a accentuat Dragnea, dand de inteles ca optiunea sa nu este Ponta.

UPDATE ora 15:59 - Presedintele PSD, Liviu Dragnea: Nu vreau sefia Camerei. Raspunderea e a mea, deci si decizia, fiecare la locul lui

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca inlocuitorul lui Valeriu Zgonea la Camera Deputatilor va fi anuntat marti in cadrul Comitetului Executiv National al PSD, dar, pentru ca raspunderea este a sa, si decizia ii va apartine.

UPDATE ora 15:58 -Paslaru despre viitorul presedinte al Camerei Deputatilor: Sunt sanse sa fie Florin Iordache

Liderul deputatilor PSD, Florin Paslaru, a declarat luni ca Florin Iordache are sanse sa devina presedintele interimar al Camerei Deputatilor, iar, ulterior, sa fie ales chiar presedinte al acestei camere a Legislativului.

"Va fi un vot (luni - n.r.). Este un proiect de hotarare, este pe ordinea de zi. In Biroul Permanent de acum o ora si ceva s-a stabilit ca se va vota proiectul de hotarare pentru vacantarea acestei functii (de presedinte al Camerei Deputatilor - n.r.). Nu este sesiune de vot final. Fiecare proiect de hotarare se voteaza dupa ce se discuta pe articole", a declarat liderul grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, Florin Paslaru.

El a mai spus ca nu este nevoie de cvorum in sedinta de luni.

Explicatiile sale au venit dupa ce social-democratul Marcel Ciolacu nu a putut sa explice exact ce se va intampla in cadrul sedintei de luni in ceea ce il priveste pe Valeriu Zgonea.

"A venit o solicitare din partea Grupului PSD ca la prima sedinta de plen Camera Deputatilor sa constate incetarea de drept a calitatii de presedinte al Camerei Deputatilor si membru al Biroului Permanent a domnului deputat Stefan Valeriu Zgonea. Acum se merge in plen, se da vot si se ia act de vacantarea de drept a postului", a declarat Marcel Ciolacu.

Florin Paslaru a precizat ca sunt sanse ca interimatul sa fie asigurat de Florin Iordache, care ar putea fi sustinut apoi de PSD si presedinte plin.

"Deocamdata sa vedem cum se termina ziua de azi si votul final de miercuri. Toate hotararile pe care le luam sunt discutate intotdeauna in forurile de conducere ale partidului. Probabil in Comitetul Executiv se va discuta, pe langa alte probleme care sunt importante pe ordinea de zi, si acest proiect. (...) Sanse are si Florin Iordache, sanse au si alti colegi", a mai spus Paslaru, intrebat de jurnalisti cand va fi cunoscut viitorul presedinte plin al Camerei Deputatilor.

Social-democratul Marcel Ciolacua afirmat ca dupa sedinta de plen Biroul Permanent se va reuni pentru a numi un presedinte interimar al Camerei Deputatilor.

Secretarul PSD al Camerei Deputatilor a sustinut ca pentru vacantarea de drept a functiei de presedinte al Camerei Deputatilor nu este necesara intrunirea cvorumului.

Intebat cand va fi ales un nou presedinte al Camerei Deputatilor, Ciolacu a afirmat ca data va fi stabilita de Biroul Permanent.

Decizia vine dupa ce adresa Comisiei de stat privind revocarea presedintelui Camerei Deputatilor a fost inaintata Birourilor Permanente reunite si acestea au decis sa transmita punctul de vedere al Comisiei catre Camera.

Potrivit Comisiei pentru statut, Valeriu Zgonea poate fi revocat din functie pentru ca a fost exclus din partid si, pe cale de consecinta, a pierdut sprijinul politic al social democratilor, care l-au propus si sustinut in functia de presedinte al Camerei.

Astfel, decizia retragerii sprijinului politic, respectiv a excluderii din partid, se aduce la cunostinta Biroului Permanent in scris de catre liderii grupului care l-au propus si sustinut in functie pe Zgonea, iar Biroul Permanent il introduce pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de plen, unde se adopta un proiect de hotarare referitor la vacantarea functiei.

Deputatii au adoptat miercuri si modificarile la regulamentul Camerei cu 204 voturi "pentru", un vot "impotriva" si 88 de abtineri, introducand doua noi modalitati de revocare a presedintelui acestui for- prin vot sau prin retragerea sprijinului politic.

Deputatii au modificat articolul 21, alin. 4 din regulamentul Camerei, dupa cum urmeaza: ''Calitatea de Presedinte al Camerei Deputatilor (...) inceteaza inainte de expirarea mandatului ca urmare a revocarii in conditiile prezentului regulament sau, inceteaza de drept, in urmatoarele conditii: lit. d) in caz de pierdere a sprijinului politic, potrivit art. 32, alin. (3) din legea nr. 96 / 2006, republicata, la data informarii plenului Camerei Deputatilor despre incetarea calitatii de membru al Biroului Permanent''. Articolul in vigoare anterior prevedea doar: ''Calitatea de presedinte al Camerei Deputatilor sau cea de membru al Biroului permanent inceteaza in urma demisiei, a revocarii sau a pierderii calitatii de deputat''.

O alta modificare a regulamentului Camerei pentru facilitarea demiterii lui Valeriu Zgonea a fost adusa articolului 26 si prevede cine poate face propunerea de revocare din functie. Astfel, potrivit amendamentului depus si adoptat, noul articol are urmatoarea formulare: ''Propunerea de revocare (n. r. a presedintelui Camerei Deputatilor) se face in scris de catre liderul grupului parlamentar respectiv (n.r. care l-a propus). Articolul in vigoare prevede ca ”propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii apartine membrul biroului a carui revocare se solicita''.

Citeste si: Zgonea poate fi revocat la urmatoarea sedinta de plen a Camerei Deputatilor Citeste si: Ponta: Zgonea sa se opreasca. Eu trebuia sa fug cu scaunul sau sa ma judec cu Ciolos? - VIDEO Citeste si: Dragnea il ameninta pe liderul grupului PSD cu demiterea daca nu rezolva problema Zgonea. "Sunt foarte suparat. Daca si de data asta se vor impiedica de probleme procedurale, nu mai poate ramane lider de grup" Citeste si: Zgonea: Exista o solicitare a lui Tariceanu de convocarea a Birourilor Permanente, formulata de o "maniera imperativa" Citeste si: Valeriu Zgonea vrea o comisie parlamentara pentru "planul de tara" si "strategia anticoruptie"

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(172 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

Zgonea isi ia "La revedere" de la functia din Parlament. Camera Deputatilor a adoptat proiectul de hotarare pentru revocare. Deputatul PSD Florin Iordache, interimar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5634400844574 seconds.