<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Comerciantii amenintau cu inchiderea unor magazine, daca aceasta lega va trece de Parlament in forma actuala. Ei spuneau ca activitatea unor unitati poate fi suspendata, daca nu respecta actul normativ.

In plus, reprezentantii marilor magazine spun ca termenele scurte pentru plata marfurilor cumparate de la producatori si costurile pentru operarea schimbarilor le-ar putea afecta afacerile.

Potrivit legii, cel putin jumatate din produsele vandute trebuie sa fie romanesti. Mai exact, „comerciantii — persoane juridice autorizate au obligatia ca pentru categoriile carne, oua, fructe, legume, miere de albine, produse lactate si de panificatie sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% din volum de marfa pe raft, corespunzator fiecarei categorii de produse, provenite din lantul scurt de aprovizionare. Exceptie fac comerciantii cu o cifra de afacere de pana la 2 milioane de euro, echivalenta in lei. Metodologia de desfasurare a actiunilor privind lantul scurt de aprovizionare se aproba prin hotarare de Guvern”.