Joi, 09 Iunie 2016 - 06:15 AM Aleg.RO: Guvernul a adoptat ordonanta privind salariile bugetarilor. 650.000 de persoane vor beneficia de cresteri salariale

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor a fost adoptata in sedinta de miercuri a Executivului, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Paslaru, de prevederile ei beneficiind 650 de mii de persoane, iar impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator .

Ministrul Muncii, Dragos Paslaru, a declarat, miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca OUG elimina inechitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, astfel incat o parte dintre acestea vor intra in vigoare la 1 august 2016, urmand ca intreaga grila de salarizare sa fie aplicata din decembrie 2017.

"Prin adoptarea acestei ordonante de urgenta incercam sa rezolvam niste inechitati stranse de ani de zile", a spus ministrul.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrormipfomkid', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });

El a precizat ca prin aceasta ordonanta nu se rezolva toate problemele, dar 650 de mii de persoane vor beneficia de cresteri salariale.

Referitor la sectorul de Sanatate, Paslaru a spus ca s-a observat faptul ca mii de cadre parasesc tara din cauza veniturilor scazute, de aceea ordonanta rezolva inechitatile, egalizeaza salariile persoanelor incadrate pe aceeasi functie si acorda un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebita.

Referitor la informatiile potrivit carora angajatii Administratiei Prezindentiale ar beneficia de cele mai mari cresteri salariale, ministrul Muncii a precizat ca sunt doar "zvonuri" si in textul ordonantei aprobata miercuri "nu exista vreo prevedere in afara aparatului operativ al ministerelor" din cauza ca resursele financiare nu permit asa ceva.

In ceea ce priveste sistemul educational, prin OUG se aseaza grila pe aceleasi principii si se face un pas pentru o lege unitara a salarizarii.

"70% din grila Secretariatului General al Guvernului si am folosit-o pentru sapte ministere, pentru a aduce la aceeasi motivare si pentru a crea sansa de ocupare a posturile vacante", a spus ministrul Muncii.

Impactul bugetar, conform celor spuse de Dragos Pislaru, este de aproximativ 870 de milioane de lei in acest an si de 2,6 miliarde lei pentru anul urmator.

Citeste si: Senatul a respins reexaminarea Statutului alesilor locali. Primarii nu-si pierd mandatul in cazul unei condamnari cu suspendare Citeste si: Cinci lideri PNL de la sectoare au demisionat in contextul pierderii alegerilor din Capitala. Voicu cere demisia secretarului general al partidului Citeste si: Guvernul: Functionarea drumurilor transfrontaliere Romania-Ungaria, co-finantate de UE, blocata pina la aderarea la Schengen Citeste si: Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, ii ureaza Gabrielei Firea sa faca macar jumatate din cat a facut el pentru Bucuresti Citeste si: Valeriu Zgonea poate fi revocat. Regulamentul Camerei Deputatilor a trecut si de votul final Citeste si: Romania primarilor pe viata: ,,I-am casapit! Iar i-am batut rau, cu 84%" - Gandul Citeste si: Clotilde Armand despre respingerea renumararii voturilor: E un abuz complet Citeste si: Ordonanta privind salarizarea bugetarilor si inundatiile, pe agenda Guvernului miercuri

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrotlppdvnoaf', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_politic.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrowkijqxdkqk', {myMaster: 'rdSQfzL9Nw72omxcthT1CcrUDlMDKdsjAzX7YKd_VCf.p7' });


(209 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Guvernul a adoptat ordonanta privind salariile bugetarilor. 650.000 de persoane vor beneficia de cresteri salariale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56791996955872 seconds.