Joi, 09 Iunie 2016 - 06:15 AM Aleg.RO: Antonescu acuza PSD si pe Zgonea de "provincialism": Eu mi-am dat demisia de la Senat pentru ca disparuse majoritatea

Publicat de: ---

adevarul

"Daca vorbim despre PSD, grozvaia de azi poate fi trecatoare, dar cred ca un partid care vrea sa fie mare trebuie sa iasa din provincialismul cumplit in care se zbate politica romaneasca", a spus Crin Antonescu .

Criticile fostului presedinte al Senatului au mers si catre seful Camerei Deputatilor, explicand ca el a plecat din functie in momentul in care majoritatea care l-a sustinut, formata din alianta PSD-PNL, a disparut.

"Se discuta daca Ponta este sau nu e pus la Camera Deputatilor, daca Zgonea pleaca de acolo sau nu. (...) Eu mi-am dat demisia, ca nu sunt Zgonea, pentru ca venisem pe o majoritate care existase si care nu mai era acolo", a spus Antonescu.

Proiectul de hotarare de modificare si completare a Regulamentului Camerei Deputatilor a fost adoptat de plen pe articole, sedinta fiind condusa de vicepresedintele social-democrat Florin Iordache, dupa ce presedintele Camerei, Valeriu Zgonea s-a restras, precizand ca nu poate conduce o sedinta prin care se incalca grav Regulamentul.

”Domnul Iordache, cu tot respectul pe care il am fata de colegi, eu nu pot sa conduc o sedinta care are pe ordinea de zi un punct care incalca Regulamentul Camerei Deputatile pentru ca, in conformitate cu prevederile Regulamentului, gardianul respectarii regulamentului si al Constitutiei este presedintele Camerei. De aceea, va rog pe dumneavoastra, pentru ca am vazut ca sunteti atat de vehement si aparator al Regulamentului, sa conduceti dumneavoastra sedinta in care propuneti plenului sa incalce atat de grav Regulamentul Camerei”, a spus Zgonea.

Imediat dupa ce Zgonea a plecat de la prezidiu, Florin Iordache a inceput sa conduca sedinta si a propus sa se supuna la vot pe articole proiectul de hotarare privind modificarile Regulamentului.


(218 )

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Antonescu acuza PSD si pe Zgonea de "provincialism": Eu mi-am dat demisia de la Senat pentru ca disparuse majoritatea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.