Marți, 07 Iunie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: ”S-ar putea inchide supermarketurile din Romania” | Cine sustine acest lucru

Publicat de: ---

libertatea

Reprezentantii marilor lanturi de magazine din Romania sustin ca daca legea care care obliga retailerii sa comercializeze 51% produse romanesti si eliminarea ”taxei la raft” va fi votata de parlamentari, acestea si-ar putea inchide afacerile in Romania si isi vor cauta tari cu legi mai permisive in domeniul comertului .

„Aceasta lege duce la subminarea marilor lanturi de magazine. Daca va intra in vigoare va crea un mediu ostil, poate conduce la suspendarea licentei de functionare a unei retele, iar in final poate conduce la inchiderea unor magazine. Retailerii pot lua decizia inchiderii operatiunilor”, spune George Badescu, director executiv AMRCR.

Legea initiata de mai multi parlamentari liberali spune ca in Romania comerciantii de produse alimentare au obligatia ca, pentru categoriile: carne, legume si fructe, sa achizitioneze aceste produse in proportie de cel putin 51% corespunzator fiecarei categorii, provenite din lantul alimentar scurt, asa cum este definit in Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene.

Mai mult, actul normativ prevede eliminarea asa numitei ”taxe la raft” pentru aceste produse. Miercuri,actul normativ ar urma sa intre la vot final in Camera Deputatilor, care este si forul decizional. De mentionat ca legea nu a primit aviz pozitiv de la Guvern si Consiliul Legislativ.


(162 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Libertatea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Libertatea:

”S-ar putea inchide supermarketurile din Romania” | Cine sustine acest lucru | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53558421134949 seconds.