Marți, 07 Iunie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: Legea privind comercializarea produselor romanesti in supermarketuri ar putea crea probleme de aprovizionare

Publicat de: ---

Bursa

Proiectul de lege prin care supermarketurile vor fi obligate sa comercializeze produse romanesti in proportie de 50% ar putea genera probleme legate de aprovizionare, a declarat, luni, Daniela Badila, director general in cadrul Consiliului Concurentei, la o conferinta pe teme de concurenta .

Legea privind comercializarea produselor romanesti in supermarketuri ar putea crea probleme de aprovizionare

"Consiliul Concurentei nu se opune proiectului de lege. Intelegem ca pentru sanatate primeaza consumul de produse proaspete. De asemenea, intelegem ca producatorii locali trebuie ajutati, dar nu stiu daca aceasta este cea mai buna varianta", a aratat Badila.

Consiliul Concurentei a analizat proiectul si a ridicat o serie de semne de intrebare, precum modul in care se va face aprovizionarea supermarketurilor cu produse romanesti.

"De asemenea, am ridicat intrebarea care vor fi autoritatile care vor verifica daca acesti comercianti isi vor indeplini obligativitatea. In plus, nu stim inca ce va fi denumit "produs romanesc": produs in Romania sau produs de o companie cu capital romanesc", a sustinut reprezentanta Consiliului, potrivit Agerpres.

"Producatorii romani ar trebui sa se asocieze, pentru ca, daca vor ramane disipati, nu vor putea reprezenta o forta in negocierile cu retailerii", a adaugat Daniela Badila la conferinta organizata de Legal Magazin.

Conform unui proiect de lege depus in martie la Parlament, de deputati ai PNL, supermarketurile ar putea fi obligate sa asigure spatii de expunere pentru produsele alimentare ale producatorilor romani de minim 50%, din care cel putin 20% sa fie alocate producatorilor locali si sa perceapa taxe de maximum 5% pentru acestia.

Proiectul, initiat de 10 deputati liberali, printre care Claudia Boghicevici, Raluca Turcan, Cezar Preda, modifica Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.


(118 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Legea privind comercializarea produselor romanesti in supermarketuri ar putea crea probleme de aprovizionare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.