Marți, 07 Iunie 2016 - 06:05 AM Aleg.RO: "Sunt prea multe schelete ale bancilor prin seifurile BNR"

Publicat de: ---

Bursa      Parlamentarii nu sunt obligati sa realizeze studii de impact cand intocmesc proiecte de lege, precizeaza deputatul liberal Daniel Catalin Zamfir - care a promovat Legea darii in plata -, raspunzand afirmatiilor pe care le-a facut Mihai Bogza, in calitate de membru in Boardul Consiliului Investitorilor Straini (FIC), in interviul "Initiatorii Legii darii in plata aveau responsabilitatea intocmirii studiului de impact", publicat, ieri, 6 iunie 2016, in ziarul BURSA .
     Parlamentarul ne-a mentionat: "Legea 24/2000, la art. 7 alin. 6, spune foarte clar ca nu e obligatoriu studiul de impact in cazul initiativelor venite din partea parlamentarilor. Sunt obisnuit cu dezinformarile presedintelui Bancpost, domnul Mihai Bogza, care, in paranteza fie spus, vorbeste mereu in calitatea de membru in board-ul Consiliului Investitorilor Straini, fiindu-i rusine sa mai apara ca presedintele unei banci «campioana» la clauze abuzive care pierde pe banda rulanta procesele cu clientii sai.
     Indivizii de teapa lui Bogza traiesc in alta lume. Pentru ei, oamenii sunt cifre si nimic mai mult! Nu conteaza ca sunt, au fost zeci de oameni care si-au pus capat zilelor din cauza lor, nu conteaza zecile de mii de oameni ramasi fara case din cauza lor, nu li s-a miscat un muschi pe fata cand au vazut ca zeci de oameni si-au pus capat zilelor din cauza lor! In timp ce ei s-au ales cu bonusuri pentru ca i-au ademenit pe oameni cu produse financiare inselatoare, romanii au ramas fie sclavii bancilor pe viata, fie fara case si cu vietile distruse!
     A venit vreo banca in Parlament cu vreun studiu de impact, fie el si doar pentru banca respectiva?
     Dar BNR? A prezentat vreo cifra estimativa cu referire la potentialul efect al legii? (n.r. Domnul Bogza a subliniat, in interviu, ca fiecare banca si-a calculat impactul asupra propriei situatii financiare - niciuna dintre ele nedispunand de date agregate la nivel de sistem - si ca BNR si-a elaborat propriile scenarii de impact, din punctul de vedere al stabilitatii financiare).
     Va mai amintiti ce spunea BNR la primele dezbateri ale legii? Ca imediat ce va intra in vigoare legea, o banca va da faliment si va mai trage inca trei dupa ea. Acesta era studiul prezentat de BNR in legatura cu darea in plata. Au dezinformat grosolan in toata aceasta perioada si m-am intrebat tot timpul de ce sunt atat de vehementi in apararea intereselor bancilor straine. Iar raspunsul nu poate fi decat unul singur: sunt prea multe schelete ale bancilor prin seifurile BNR si sunt interese uriase sa nu-i vada lumea. Dar, mai devreme sau mai tarziu, mizeriile astea vor iesi la suprafata pentru ca specialistii din domeniul bancar incep sa vorbeasca tot mai mult de putregaiul de acolo...
     Dupa opinia domnului Bogza, nu avem bancheri incompetenti, lacomi sau corupti, avem numai clienti iresponsabili! Si ca tot vorbeam de schelete prin fisete, va dati seama ce-i in fisetul domnului Bogza, mai ales cand era viceguvernator al BNR si cand supraveghea domnia sa cum falimenta Banca Internationala a Religiilor? Are domnia sa autoritatea morala sa-l acuze pe domnul Ciorbea - un om onest, responsabil, care e lovit acum tocmai pentru ca nu le-a slujit interesele? (n.r. Despre Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, domnul Mihai Bogza a spus ca este primul care ar fi trebuit sa reactioneze la Legea darii in plata, adaugand ca «avea el insusi sase credite aparent garantate cu ipoteca, conform propriei declaratii de avere».)".
     Daniel Catalin Zamfir considera ca bancile "vor avea mari surprize", adaugand ca "oamenii au inteles ca legea e de partea lor, iar procesele din instanta sunt in defavoarea bancilor".
     Deputatul liberal tine sa precizeze "ca vine o vara fierbinte", anuntand ca, astazi, impreuna cu parlamentari PSD, va depune amendament la legea conversiei, initiata de Ana Birchall.
     Domnul Zamfir intentioneaza sa propuna conversia in lei a creditelor contractate in franci elvetieni, la cursul istoric.
     Proiectul se afla deja la Comisia Juridica din Camera Deputatilor si vizeaza conversia creditelor contractate in valuta, la o valoare determinata ca medie aritmetica a cursurilor medii lunare din luna acordarii creditului pana la momentul conversiei.   


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Sunt prea multe schelete ale bancilor prin seifurile BNR" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83390998840332 seconds.