Luni, 06 Iunie 2016 - 06:46 AM Aleg.RO: Alegeri locale 2016 Hunedoara. Devenii au ales un primar cu probleme penale: Mircia Muntean, la al cincilea mandat

Publicat de: ---

adevarul

Mircia Muntean a redevenit primar al municipiului Deva, dupa o pauza de patru ani, in care a fost deputat . Mircia Muntean (PSRO) l-a invins pe Petru Marginean (PNL), actualul primar al Devei, potrivit numaratorii efectuate de partidele politice.

„Este o victorie meritata, pentru ca am castigat pe toate planurile. Am castigat datorita proiectelor interesante pe care le-am propus, pentru ca sunt realizabile. Am castigat pentru ca suntem oameni de cuvant. Umar la umar, construim!”, a declarat Mircia Muntean.

In Deva, peste 25.000 de oameni s-au prezentat la vot, din cei aproape 58.000 inscrisi pe listele electorale.

Deputatul Mircia Muntean (PSRO) a candidat la functia de primar al Devei, dupa ce a condus timp de 16 ani administratia locala, pana in anul 2012. In perioada in care a fost primar (PNL) al Devei, dar si dupa ce a devenit parlamentar (PSD), Mircea Muntean a avut probleme cu legea.

In 2013, a fost condamnat definitiv intr-un dosar penal, inregistrat in 2004, in care a fost acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. A primit patru ani de inchisoare cu suspendare, iar instanta suprema a decis ca Mircia Muntean sa achite, in solidar cu mostenitorii lui Iosif Man, un prejudiciu de peste 330.000 de dolari, plus dobanzi bancare.

In mai 2015, Mircia Muntean a fost trimis din nou in judecata, fiind acuzat ca in 30 octombrie 2014, s-a urcat baut la volan si a provocat, in Deva, un accident usor in care au fost implicate mai multe autoturisme. Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei va da sentinta in acest dosar.

Va recomandam si:

VIDEO Deputatul Mircia Muntean a provocat un accident si s-a ascuns de Politie. Fostul primar a fost gasit, cu fata plina de sange si cu un caine in brate

Mircia Muntean, fostul primar al municipiului Deva, in prezent deputat PSD, a fost implicat in aceasta seara un accident rutier, pe centura municipiului. Ulterior, Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului, dar a fost gasit, cu fata plina de sange. Mircia Muntean era baut, potrivit martorilor, lucru neconfirmat inca de IPJ Hunedoara.

Alesii corupti ai Hunedoarei. Mircia Muntean, Monica Ridzi si Ovidiu Hada sunt condamnati in dosare ale DNA

Trei politicieni reprezentativi pentru judetul Hunedoara au primit sentinte in dosare de coruptie. Ovidiu Hada, fostul primar al Hunedoarei, va executa o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, Mircia Muntean, fostul primar al Devei, a primit o sentinta definitiva de patru ani, cu suspendare, iar deputata Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare, sentinta in cazul ei nefiind definitiva.

Deputatul Mircia Muntean, condamnat la patru ani de inchisoare pentru afaceri ilegale facute cand era primar al Devei

Fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, a fost condamnat pentru abuz in serviciu in dosarul de ancheta al unui schimb ilegal de terenuri, din 1999.


(269 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Alegeri locale 2016 Hunedoara. Devenii au ales un primar cu probleme penale: Mircia Muntean, la al cincilea mandat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5895938873291 seconds.