Vineri, 27 Mai 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: Au initiat zeci de legi, insa nu stiu prea bine ce scrie in ele

Publicat de: ---

Money.ro Exista parlamentarii care isi asuma acte normative fara sa fie initiatorii reali . Mai exact, un senator sau deputat initiaza o lege dupa care le cere si altor colegi sa o semneze. Spera astfel ca va avea mai multa sustinere. Asa se ajunge ca alesii sa isi umfle raportul de activitate cu zeci de legi care practic nu le apartin. Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 26.05.2016, 14:24 | Actualizat: 26.05.2016, 14:24

Senatorul Constantin Tamaga figureaza pe siteul Senatului cu nu mai putin de 49 de legi initiate in trei ani si jumatate de mandat. La prima vedere, domnul senator nu si-a vazut capul de atata treaba. Luam la intamplare unul dintre proiecte, initiat chiar anul acesta, scrie digi24.ro

 

Reporter: Vad ca aveti o propunere privind adoptia in Romania. Despre ce este vorba in ea?!

 

Constantin Tamaga, senator PSD: Ma complicati un pic pentru ca sunt intr-o coloana, practic in campanie, si nu prea pot sa ma concentrez. Legea privind adoptiile nu este o lege initiata de mine, sunt si eu semnatar al acestei legi.

 

Reporter: Dar figurati ca initiator…

 

Constantin Tamaga, senator PSD: Da, sunt initiator printre altii dar, daca puteti reveni putin mai tarziu, va pot da si amanunte.

 

Toma Petcu, reporter Digi24: „Metoda este simpla: Unul dintre colegi pune pe hartie ideea legislativa dupa care le cere si celorlalti sa o semneze crezand ca asa va beneficia de o mai puternica sustinere in timpul dezbaterilor. Asa se face ca, la final de mandat toti parlamenatrii figureaza cu zeci de legi initiate de care, in realitate, nu au habar.”

 

De pilda, senatorul Florinel Dumitrescu are pana in acest moment 59 de proiecte de lege. Are insa dificultati in a preciza pe care o considera cea mai importanta.

 

Florinel Dumitrescu, senator PSD: Pai cel mai simplu este ca, stiti, noi avem site-ul si acolo este trecut tot, fiecare asa, ce activitate a avut. Eu asa, va dati seama, acuma sunt, chiar ma deplasez dintr-un sat in altul…

 

Reporter: Dar stiti sa imi spuneti, domnule Dumitrescu, care a fost cea mai importanta lege pe care ati initiat-o?

 

Florinel Dumitrescu, senator PSD: Va rog eu frumos, pot sa revin, si conduc. Eu am raspuns… Pot sa revin cu un telefon?

 

Deputatul Vasile Berci pare mai sincer. Recunoaste ca din cele 54 de legi initiate, foarte putine ii apartin si nu cunoaste in detaliu prevederile acestora.

 

Vasile Berci, deputat PNL: Nu pot sa va spun decat dupa sapte, ca trebuie sa imi vad situatiile. Eu sunt in Maramures acum.

 

Reporter: Am vazut ca aveti 54 de legi, ma uitam pe site-ul camerei.

 

 

Vasile Berci, deputat PNL: Acum sa ne intelegem foarte bine, la majoritatea sunt coinitiator, deci nu.

 

In prima jumatate a acestui an la Camera Deputatilor au fost depuse peste 250 de initiative legislative.

 

 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-thumbnails', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });


(421 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

Au initiat zeci de legi, insa nu stiu prea bine ce scrie in ele | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64111018180847 seconds.