Joi, 26 Mai 2016 - 04:37 AM Aleg.RO: Salariile din Transporturi ar putea creste cu 57% de la 1 iulie

Publicat de: ---

Antena 3

Parlamentarii au stabilit ca toti angajatii Ministerului Transporturilor ar putea sa beneficieze de majorari salariale . În proiectul de act normativ se specifica ca de la 1 iulie, personalul din cadrul Ministerului Transporturilor beneficiaza de 23 de clase de salarizare succesive, ceea ce ar inseamna o majorare de 57,5 %. 

Salariile din Transporturi ar putea creste cu 57% de la 1 iulie

Totul a pornit de la o ordonanta de urgenta adoptata de Executiv la finalul anului trecut. Prin aceasta se crea un asa-zis organism de intermediere care avea angajati cu scopul de a monitoriza si a verifica doar din perspectiva financiar si tehnica proiectele cu fonduri europene pentru perioada 2014-2020. Prin aceasta ordonanta se stabilea ca angajatii acestei structuri vor fi platiti la nivelul celor de la Ministerul Fondurilor Europene, insa aceasta ordonanta a ajuns in parlament pentru a deveni lege.

A trecut de Senat in forma adoptata de Executiv, insa a suferit modificari in Comisia pentru Transporturi din Camera Deputatilor. In Camera Deputatilor, parlamentarii au decis ca aceasta structura se poate ocupa inculsiv de verificarea neregulilor din contractele pe care ei le monitorizeaza si supravegheaza, dar au stabilit si ca toti angajatii Ministerului Transporturilor ar putea sa beneficieze de majorari salariale, potrivit digi24.

In proiectul de act normativ se specifica ca de la 1 iulie, personalul din cadrul Ministerului Transporturilor beneficiaza de 23 de clase de salarizare succesive, fata de clasa detinuta, ceea ce din discutiile noastre cu sindicatele, inseamna o majorare de 57,5 %. Acum proiectul a fost trimis spre promulgare la presedintele Klaus Iohannis.


(566 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Antena 3

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Antena 3:

Salariile din Transporturi ar putea creste cu 57% de la 1 iulie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68920493125916 seconds.