Joi, 30 Iunie 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Dispar PDG-istii de la Televiziune si Radio

Publicat de: Lucian Gheorghiu

Cotidianul Doar 10 minute a durat in plenul Camerei adoptarea pe articole a propunerii UDMR de modificare a legislatiei privind organizarea si functionarea SRR si TVR. Propunerea legislativa a lui Kelemen Hunor a intrunit sufragiile tuturor partidelor politice. Textul potentialului act normativ reprezinta un pas inainte, deoarece consfinteste separarea functiei de director general de cea de presedinte al Consiliului de Administratie. Directorul general - candidatii pentru acest post nu au voie sa fie membri de partid - ar urma sa fie desemnat prin concurs de proiecte, iar functia devine efectiva in 30 de zile de la intrarea in vigoare a legii.

Totusi, fata de legea in vigoare, noul proiect reprezinta si un regres. Astfel, in viitorul CA ar urma sa intre nu 9 membri propusi de Parlament, ci 10. De asemenea, „ies“ din CA cei doi reprezentanti ai salariatilor, locurile respective urmind sa fie ocupate de catre un reprezentant desemnat de Academia Romana si de cel de-al 10-lea „parlamentar“. Acest amendament a fost propus de deputatul PSD Radu Podgoreanu. Deci, in loc de reducere a numarului de membri propusi de zona „politicului“, se inregistreaza o crestere.

PNL si PD schimba foaia

Proiectul „Kelemen“ nu va avea viata lunga. Astazi, in sala de sedinte a Comisiei de cultura de la Camera, deputatii Raluca Turcan (PNL), Valentin Iliescu si Cristian Radulescu (PD) vor lansa prima dezbatere publica privind propria lor propunere legislativa privind SRR si TVR. De altfel, autorii au si anuntat ieri in plenul Camerei ca vor forta introducerea in circuit parlamentar a respectivei initiative legislative. Conform acesteia, in CA ar intra, pe linga cei 9 membri desemnati de Parlament, si 3 sau 4 reprezentanti ai societatii civile pe locurile „rezervate“ de actuala lege Presedintiei, guvernului si salariatilor din cele doua institutii. De asemenea, varianta Aliantei D.A. prevede separarea functiilor de director general si presedinte al CA, precum si un strict control al unui organism civic asupra „stirilor“ din cele doua posturi publice.


(902 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Lucian Gheorghiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Dispar PDG-istii de la Televiziune si Radio | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58874607086182 seconds.