Marți, 17 Mai 2016 - 04:46 AM Aleg.RO: Regiunea italiana Veneto urmeaza sa aprobe recunoasterea Crimeii ca parte a Rusiei

Publicat de: ---

WallStreet

Potrivit publicatiei ruse Izvestia, citata de agentia de stat RIA Novosti, propunerea de recunoastere a anexarii Crimeii, fosta provincie ucraineana, a fost lansata de 25 din cei 51 de deputati regionali care solicita autoritatilor italiene sa condamne politica "discriminatorie si nedreapta" a Uniunii Europene fata de chestiunea Crimeei si sa recunoasca referendumul privind reunificarea Crimeei cu Rusia .

Stefano Valdegamberi, membru al Consiliului Regional din Veneto, a avertizat autoritatile italiene asupra faptului ca ar putea comite "greseli strategice" nerecunoscand anexarea Crimeii.

"Nu vreau ca guvernul italian sa comita vreo greseala strategica. Dar sanctiunile impuse Rusiei sunt tocmai o eroare, la fel si faptul ca nu se recunoaste ceea ce este evident - Crimeea face parte din Rusia", a declarat Valdegamberi, citat luni de publicatia rusa Izvestia.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroxkksotirij', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });

Deputatul a mai precizat ca economia regiunii Veneto - a cincea cea mai populata regiune din Italia, in careVenetia este principalul oras - a fost cel mai grav afectata de masuri restrictive si ca in ultimul an si jumatate pierderile inregistrate in Veneto s-au ridicat la peste un miliard de euro.

Initiativa legislativa condamna politica adoptata de UE si Italia fata de Rusia in chestiunea anexarii Crimeii, numind-o o politica cu duble standarde, potrivit publicatiei Izvestia.

Italia si Uniunea Europeana "au ignorat complet vointa, exprimata aproape in umanitate, a locuitorilor din Crimeea si a celor din Parlament, precum si aspectele culturale care au contribuit la exprimarea acestei decizii", se arata in textul documentului legislativ care va fi supus dezbaterii miercuri, 18 mai.

In cadrul referendumului din martie 2014 organizat pe tema desprinderii peninsulei Crimeea de Ucraina si anexarea de catre Rusia, peste 96% dintre alegatorii din Crimeea s-au exprimat in favoarea acestui statut, scrie Sputnik. Insa guvernul ucrainean si Uniunea Europeana au refuzat sa recunoasca validitatea referendumului, acuzand Moscova de invadarea fostei provincii ucrainene si anexarea acesteia.

Citeste si: Ucraina interzice difuzarea filmelor ruse realizate dupa 2014, pe fondul anexarii peninsulei Crimeea Citeste si: Vladimir Putin a efectuat o vizita in regiunea Crimeea, la doi ani dupa anexare Citeste si: Serghei Lavrov: Rusia nu intentioneaza sa returneze Ucrainei regiunea Crimeea, nu discutam cu nimeni acest lucru Citeste si: Ucraina isi intrerupe relatiile comericale cu Crimeea anexata de Rusia

Kievul considera ca peninsula este un teritoriu ocupat temporar, dar Moscova sustine ca reunificarea Crimeii cu Rusia a avut loc in baza legislatiei internationale.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.624x30_text_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroplcppmjsmd', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' }); /* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.mediafax.ro.mfax_externe.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrosklimppnri', {myMaster: '_P_s98FhTTyIEIjNt7SWWEbkj2Tw6w8vh93kJe5DSy7.77' });


(116 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
WallStreet

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa WallStreet:

Regiunea italiana Veneto urmeaza sa aprobe recunoasterea Crimeii ca parte a Rusiei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73866486549377 seconds.