Marți, 17 Mai 2016 - 04:46 AM Aleg.RO: Motiunea simpla pe agricultura, dezbatuta in Camera Deputatilor. Votul final este asteptat marti

Publicat de: ---

ziarulfinanciar

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata "Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista", initiata de PSD si ALDE, urmeaza sa fie dezbatuta, luni, in plenul Camerei Deputatilor . Biroul permanent al Camerei a stabilit ca motiunea se va dezbate luni, la ora 16.00, iar marti se va da votul final.

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu Foto: romaniatv.net

Motiunea sanctioneaza derapajele "grave" din domeniul agriculturii privind neacordarea platilor directe (subventiilor), blocarea accesarii de fonduri europene, blocarea investitiilor in domeniul irigatiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate, potrivit initiatorilor, transmite Agerpres.

"Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile politice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic", se arata in textul motiunii.In opinia initiatorilor, ministrul Achim Irimescu trebuie sa plece "pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar" si pentru a nu transforma cetatenii tarii in "cersetorii Europei"."Preocuparea zilnica a acestui ministru este de a distruge cate ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fara a construi absolut nimic. Trecand peste declaratiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii si investitorii romani din sectorul alimentar sau uneori au starnit rasul unei tari intregi, actiunile si inactiunile ministrului Irimescu afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei", sustin initiatorii.Motiunea simpla este semnata de 84 de deputati de la PSD si ALDE.


(155 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Motiunea simpla pe agricultura, dezbatuta in Camera Deputatilor. Votul final este asteptat marti | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.80869507789612 seconds.