Luni, 16 Mai 2016 - 05:06 AM Aleg.RO: Bogdan Diaconu, declarat PERSONA NON-GRATA de catre unguri. Vezi replica acida a liderului PRU

Publicat de: ---

jurnalulnational

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a fost declarat persona non-grata de Guvernul condus de Viktor Orban din cauza declaratiilor sale impotriva politicii maghiare .

Bogdan Diaconu

Publicatia Nepszabadag din Ungaria anunta intr-un articol ca Guvernul condus de Viktor Orban l-a declarat persona non-grata pe deputatul Bogdan Diaconu. Aceasta decizie ar fi fost luata din cauza pozitiilor sale indreptate impotriva politicii maghiare.Astfel, publicatia respectiva motiveaza ca decizia prin cateva dintre declaratiile presedintelui PRU, scrie Curierul National."A pune stema Ungariei pe liceele din Romania este tot una cu a afisa zvastica nazista in scoli" (Ianuarie 2012, cu ocazia punerii stemei Ungariei pe un liceu din Transilvania).

Citeste si:  Bogdan Diaconu, presedintele PRU, si-a depus candidatura la Primaria Bucuresti

Despre cultura maghiara - "venita de aiurea, plina de complexe identitare, violenta si hrapareata, care are constiinta faptului ca vrea ce nu-i apartine si este gata de orice pentru a-si infaptui talhariile" (iulie 2015)"Daca Jobbik isi permite sa ne propuna modificarea Constitutiei si cedarea unui teritoriu romanesc in avantajul politicii maghiare, atunci probabil ca, din nou, Ungaria se crede o tara prea mare si ar trebui micsorata" (februarie 2016).In replica, Bogdan Diaconu a declarat printr-un comunicat de presa ca printr-o astfel de decizie, "Viktor Orban dovedeste ca este si el o sluga a Cancelarului Angela Merkel si a politicilor anti-nationale ale Bruxelles-ului."Acesta acuza in cele scrise faptul ca Viktor Orban este oponent al politicilor Bruxelles-ului "doar de fatada", el, impreuna cu Klaus Iohannis, "incercand sa cenzureze nationalismul romanesc pe care il reprezinta prin PRU."Diaconu aminteste faptul ca PRU este "singurul partid nationalist din Romania", iar ascensiunea sa cel mai probabil "il sperie pe Viktor Orban"."Nu vom permite amestecul Ungariei in politica romaneasca, iar din noiembrie 2016, dupa alegerile generale, vom opri accesul firmelor maghiare in Transilvania! Daca am avea un Minister de Externe, acesta l-ar convoca pe ambasadorul Ungariei la Bucuresti pentru a-i cere explicatii si ar raspunde cu o masura similara impotriva politicienilor maghiari care vin in Romania sa ceara autonomie! Dar cum statul roman nu a fost in stare sa-l aduca pe deputatul infractor si fugar Marko Attila inapoi in tara sa raspunda in fata justitiei, este clar ca clasa politica tradatoare de la Bucuresti sta in genunchi in fata Budapestei si e complice cu politica UDMR, asa incat nu ma astept la nicio reactie normala a diplomatiei romane in fata afrontului adus de Guvernul Ungariei", mai spune Bogdan Diaconu.


(135 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Bogdan Diaconu, declarat PERSONA NON-GRATA de catre unguri. Vezi replica acida a liderului PRU | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.71989417076111 seconds.