Miercuri, 29 Iunie 2005 - 08:22 AM Aleg.RO: Vicepreședintele CJ susține menținerea lui Gavril Mîrza în fruntea CJ Suceava

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News „Nu ar fi nici șanse și nici nu ar fi moral să schimbăm președintele Consiliului Județean”. Declarația aparține vicepreședintelui PRM al Consiliului Județean, Stela Acatrinei, și a fost făcută marți într-o conferință de presă.
PRM este un partid serios, care își respectă înțelegerile”, a adăugat vicepreședintele CJ Suceava. Ea a precizat că Gavril Mîrza este „omul cel mai potrivit” pentru funcția de președinte al CJ Suceava și că acesta trebuie lăsat să ducă până la capăt proiectele mari aflate în derulare în județ.

„Cred că este cel mai potrivit să-și finalizeze aceste programe pe care le-a accesat”, a spus Stela Acatrinei. Vicepreședintele PNL, Gheorghe Flutur, a declarat în urmă cu o săptămână, la Suceava, că principalul test al coaliției după moțiunea de cenzură este schimbarea „prin joc democratic” a președinților Consiliilor Județene din afara arcului guvernamental și a președinților celor două Camere ale Parlamentului. „Sunt adeptul să ne manifestăm puterea pînă la capăt și nu prin jocuri de conjunctură să păstrăm pe unii oameni care mimează un fel de bunăvoință acum, dar vor să rămână președinți. Dacă majoritățile arată altceva eu sunt pentru schimbarea rapidă a președinților de Consilii Județene, prin jocul democratic, cum același lucru ar trebui și la cele două Camere ale Parlamentului”, a spus liderul liberal. „Sunt pentru schimbarea lor pînă la capăt”, a afirmat Flutur care a arătat că „în majoritatea județelor și în Suceava este un climat de schimbare a conducerii inclusiv din interiorul PSD”.

„Acei oameni trebuie lăsați liberi și nu chemați să le arate votul unui șef sau altui molah al PSD și să-i lase liber să opteze pentru că sunt convins că și ai lor s-au săturat. Coaliția actuală trebuie să-și dovedească viabilitatea și soliditatea ei prin schimbarea până la capăt, cu joc, democratic a președinților de Consilii Județene și a președinților celor două Camere. Dacă noi nu vom fi atenți că erodarea vine cu dușmanul în cojoc atunci ne merităm soarta”, a spus Flutur. El a avertizat că cei din coaliție care se vor juca și vor face „accidente de parcurs” vor lua câte o pauză.

În Consiliul Județean Suceava, din cei 37 de consilieri județeni, PSD are 18 mandate, iar PRM două, având împreună majoritatea în condițiile în care Alianța DA are 15 mandate, iar Partidul Conservator două mandate.


(1043 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vicepreședintele CJ susține menținerea lui Gavril Mîrza în fruntea CJ Suceava | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54841613769531 seconds.