Miercuri, 29 Iunie 2005 - 08:01 AM Aleg.RO: Se schimbă garda la SRR și SRTV

Publicat de: ---

azi Tudor Giurgiu și Maria Țoghină au fost desemnați de noile Consilii de Administrație ale Radioului și Televiziunii publice drept noii președinți-directori generali ai celor două instituții. Țoghină în locul lui Șeuleanu
Maria Țoghină, propusă de PNL în Consiliul de Administrație al SRR, a fost aleasă de plenul Parlamentului în funcția de președinte-director general al postului public de radio.
Țoghină are 34 de ani, a absolvit Facultatea de Drept și a urmat studii post-universitare în domeniul publicitate și comunicare, este angajată a SRR din 1990, în prezent fiind reporter, acreditat la PNL. Din februarie 2001, Maria Țoghină este membru supleant în CA al SRR.
Ea a fost validată cu 271 de voturi "pentru" și 27 "contra".
După ce au fost votați de către Parlament, membri CA ale SRR și SRTV au depus jurământul în fața senatorilor și deputaților.

Giurgiu în locul lui Nicolau
Tudor Giurgiu, propus de Guvern în Consiliul de Administrație (CA) al SRTV, este noul președinte-director general al postului public de televiziune.
După validarea de către Parlament, noii membri ai CA al SRTV s-au reunit și l-au propus pe Giurgiu în funcția de președinte. Propunerea a fost acceptată de Comisiile de cultură ale celor două Camere, care au transmis plenului reunit un raport în acest sens.
Senatorii și deputații l-au votat pe Giurgiu, prin vot secret cu bile, cu 302 voturi "pentru" și 22 de voturi "împotrivă".
Tudor Giurgiu este născut în 1972, la Cluj, absolvent al Academiei de Teatru și Film, Secția regie film.

"Nu vreau cutremure sau schimbări de dragul schimbării în TVR"
Tudor Giurgiu, noul președinte al Societății Române de Televiziune, a declarat, ieri, că, în următoarele luni, va face o evaluare a situației din televiziunea publică și apoi va lua măsurile care se impun, însă fără "schimbări de dragul schimbării".
"Voi începe cu o evaluare financiară și managerială a canalelor. În octombrie sau noiembrie vom putea avea rezultatele acestei analize și astfel vom putea să luăm măsuri. Până atunci, vom avea timp suficient să facem analiza", a declarat Giurgiu.
El nu a dorit să comenteze decizia PD și a Președinției de a nu-și desemna reprezentanți în CA al SRTV. "Consiliul de Administrație poate funcționa cu cei 11 membri pe care îi are în prezent", a afirmat Tudor Giurgiu.
Pe termen scurt, noul șef al televiziunii publice a declarat că își dorește o funcționare bună a departamentului Știri, "fără nici un fel de constrângeri de ordin politic". În legătură cu viitorul director al acestui departament, Giurgiu a afirmat că, după ce va ajunge în televiziune, va discuta situația cu cei de acolo și, probabil, va organiza un concurs.
Fostul director al departamentului Știri din TVR, Lucian Sârb, a demisionat din funcție la începutul lunii iunie, denunțând presiunile politice la care este supusă instituția.
Tudor Giurgiu consideră că principala problemă a SRTV ține de "subsumarea, într-un anumit fel, de factorul politic".
"Mai există probleme în ceea ce privește climatul de lucru: mentalități învechite, bisericuțe, grupuri de interese. Trebuie să acordăm o șansă tinerilor și celor care vor să facă ceva constructiv în această instituție", a mai declarat Giurgiu, care a precizat că are planuri ce țin de identitatea canalelor postului public de televiziune.
Giurgiu a mai declarat că, probabil, va avea o întâlnire informală cu fostul președinte, Valentin Nicolau, pentru o predare-primire de sarcini.
Tudor Giurgiu a afirmat că a fost contactat pentru a i se propune funcția în urmă cu circa o săptămână și jumătate. "Am tot sperat să nu primesc acest telefon, dar, până la urmă, s-a întâmplat", a comentat el.
În legătură cu Festivalul de Film Transilvania, al cărui director este, a precizat că va evalua situația, împreună cu colegii săi din boardul de conducere. "Mă gândesc să-mi păstrez o titulatură onorifică", a spus Giurgiu, precizând că "frâiele" festivalului ar putea fi preluate de actualul director artistic, Mihai Chirilov.


(679 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Se schimbă garda la SRR și SRTV | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65680313110352 seconds.