Miercuri, 29 Iunie 2005 - 08:00 AM Aleg.RO: Fudulia lui Băsescu i-a izolat pe democrați

Publicat de: Cornelia Drăghici

azi Ambiția democraților și a lui Traian Băsescu de a pune piciorul în prag și a-și impune punctul de vedere i-a costat. Televiziunea și radioul pubice vor fi conduse de liberali. Ca bonus, PD a fost izolat, pentru prima dată de la alegeri, pe scena politică. Votul de luni, dat de Parlament pentru desemnarea consiliilor de administrație ale SRR și SRTV, a coalizat toate partidele parlamentare împotriva PD, după ce democrații și-au retras reprezentanții și au declarat că vor vota împotriva listei propuse în concordanță cu legile de organizare și funcționare a celor două instituții. Fără propunerile democraților și cele ale Președinției, reglementările legale și-au urmat traseul, iar rezultatul votului a fost zdrobitor. Pentru CA al SRTV au fost 332 de voturi "pentru" și doar 62 "împotrivă", în condițiile în care 74 de parlamentari au fost absenți. Se poate constata cu ochiul liber că numai PD, care numără în total 64 de parlamentari, a votat împotrivă, restul partidelor - fie ele partenere ale PD în coaliția aflată la guvernare, fie din opoziție - au votat, laolaltă, pentru listă. Astfel, din conducerea SRTV vor face parte Tudor Giurgiu (propus de Guvern), Tudor Barbu (propus de PNL), Nicu Alifantis, Despina Neagoe și Anne Jugănaru (propuși de PSD), George Pruteanu (PRM), Zsolt Galfavi (UDMR), Cornelia Constantin (Minorități), Ioan Cătălina Bănțoiu (PC), Liviu Gabriel Fetter și Sorin Burtea (propuși de SRTV), în total 11 membri, ceea ce permite desfășurarea ședințelor. Ca președinte-director al SRTV a fost desemnat, cu 302 voturi "pentru" și doar 22 "împotrivă" (democrații părăsind masiv sala), regizorul Tudor Giurgiu, propus de premierul Tăriceanu.
Și la SRR situația s-a prezentat la fel. Lista pentru CA al SRR a fost aprobată cu 292 de voturi "pentru" și 53 "împotrivă". Membrii titulari în CA al SRR sunt Maria Țoghină (PNL), Bogdan Ghiu (PC), Mitzura Arghezi (PRM), Mirela Fugaru, Andrei Alexandru și Dan Preda (PSD), Bogdana Balmuș (Guvern), Agoston Hugo (UDMR), Miomir Todorov (Minorități), Răzvan Dumitrescu și Adrian Valentin Moise (propuși de SRR). Ca președinte al Consiliului de Administrație și director al SRR a fost desemnată, cu 271 de voturi "pentru" și "27" împotrivă, Maria Țoghină (propusă de PNL).
Votul pe cele două Consilii de Administrație au deschis șirul conflictelor între PNL și PD. Cele două partide, care au mai fost în perioada 1996-2000 împreună la guvernare, s-au comportat și atunci identic fiind nevoie doar de o scânteie între ele pentru a izbucni incediul, care le-a adus, în final, la pierderea alegerilor.
Următorul conflict care se prefigurează este legat de comunitatea de informații, după care, în mod sigur, vor urma altele.


(524 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la Cornelia Drăghici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Fudulia lui Băsescu i-a izolat pe democrați | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52048587799072 seconds.