Miercuri, 29 Iunie 2005 - 07:50 AM Aleg.RO: D.A. - 55%, PSD - 23%

Publicat de: Ovidiu BANCHES

ziua Eliberarea ziaristilor rapiti a crescut Alianta cu cinci procente Finalul fericit al crizei ziaristilor romani rapiti in Irak a sporit capitalul electoral al Aliantei DA PNL-PD cu cinci procente. Potrivit Barometrului Opiniei Publice realizat de IMAS in perioada 9-17 iunie, principala forta a coalitiei de guvernamant se situeaza in acest moment la 55% in intentia de vot, fata de 50% cat avea in urma cu o luna, inaintea eliberarii ostaticilor (fig.1). Practic, PNL-PD a recuperat terenul pierdut de la inceputul crizei rapitilor, intrucat, in martie, Alianta era cotata tot la 55%. Directorul IMAS, Mircea Kivu, a admis ieri, intr-o dezbatere publica la care a participat, ca acest "castig" s-ar putea datora, in mare masura, succesului eliberarii ziaristilor. Kivu nu a precizat care este raportul liberali-democrati in cadrul formatiunii, aratand ca cele doua entitati nu au fost masurate separat.


Pesedistii sufera
Revenind la Barometru, acesta releva ca de pe urma cresterii D.A. a avut de suferit PSD, fostul partid de guvernamant ajungand, in iunie 2005, la o una din cele mai mici cote inregistrate vreodata (23%). In urma Aliantei si a PSD se situeaza PRM (10%) si UDMR (6%). Partidul Conservator (fost PUR) imparte cele patru-cinci procente ramase cu restul partidelor politice.


Boc si Nastase, egali
Topul increderii in personalitati politice (fig.2) este dominat, in continuare, de Traian Basescu (58%), seful statului fiind urmat de premierul Calin Popescu Tariceanu (42%), Mircea Geoana (41%), Adrian Nastase si Emil Boc (cate 26%), Ion Iliescu (20%), C.V. Tudor (17%), Marko Bela (15%) si Dan Voiculescu (6%). Conform sondajului, in luna iunie, aproape jumatate dintre subiecti (49%) apreciaza ca lucrurile in Romania merg intr-o directie gresita, 44% spun ca directia este buna, iar 7% nu stiu ce sa spuna (fig. 3).

Barometrul IMAS este afisat pe pagina de Internet al Institutului. Sondajul a fost realizat pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1246 de persoane cu drept de vot, iar marja statistica de eroare este de +/-2,9%.


(530 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la Ovidiu BANCHES


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

D.A. - 55%, PSD - 23% | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61131000518799 seconds.