Vineri, 24 Iunie 2005 - 08:48 AM Aleg.RO: Stana Anghelescu, sotia fabricantului de tigari, a demisionat de la Cotroceni

Publicat de: Doru Cireasa, M.M.

adevarul La cateva ore dupa ce ANAF a anuntat rezultatele controlului pe care l-a efectuat la firma lui Florin Anghelescu - producatorul tigarilor cu acelasi nume -, sotia acestuia, Stana Anghelescu, si-a dat demisia din functia de consilier de stat al presedintelui Traian Basescu. Un comunicat sec al Departamentului de Comunicare Publica al Administratiei Prezidentiale informa, ieri, ca Traian Basescu a acceptat demisia ei incepand cu data de 1 iulie 2005. Potrivit acestui comunicat, Stana Anghelescu a demisionat "din motive personale". Nu mai departe de acum doua saptamani, presedintele Traian Basescu il acuza pe sotul ei, Florin Anghelescu, de faptul ca s-ar folosi de numele sau pentru a-si asigura protectia. "Sunt unele personaje care vor sa para a fi foarte implicate cumva. Un personaj se numeste Dorin Iacob, care pe toate drumurile spune ca este consilierul presedintelui, ceea ce nu este adevarat. La fel se comporta si domnul Anghelescu, ce incearca sa-si creeze un sistem de protectie afirmand in toate anturajele prin care circula ca impreuna cu presedintele stabileste schimbari din functii, puneri sub urmarire penala. "Si ca ei mai sunt destui", a avertizat, la 13 iunie, seful statului, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul. Stana Anghelescu lucra intr-una din structurile-cheie ale Administratiei Prezidentiale, la Cancelaria acestei institutii. Aici, ea este colega cu o alta figura controversata, Elena Udrea, sotia omului de afaceri Dorin Cocos. Ele au pe mana toata corespondenta adresata institutiei, inclusiv corespondenta secreta. Mai mult, in sarcina Cancelariei intra si realizarea unor sinteze tematice dupa documentele secrete primite pe adresa Presedintiei. Nici ea si nici Udrea nu puteau avea acces la astfel de documente fara certificatul de securitate acordat de ORNISS, teoretic, dupa verificari stricte, care dureaza in unele cazuri mai multe saptamani. Spre deosebire de Elena Udrea, colega ei de Cancelarie, care il insoteste pe Basescu in toate iesirile in strainatate, Stana Anghelescu nu a aparut in public in cele aproape sase luni cat a lucrat la Cotroceni. Potrivit declaratiei de avere, ea este una dintre cele mai bogate persoane care lucreaza pentru seful statului, fiind posesoare, printre altele, a trei masini de lux, a mai multor case si terenuri, precum si a unor conturi bancare de aproape 100.000 de euro. Sotul ei este cel care detine actiuni la doua firme, printre care Anghelescu Industry SRL din Prahova. Stana Anghelescu a fost insa pana in 2004 admnistrator la firmele sotului.

Tigarile Anghelescu au ars bugetul de 650.000 de euro
Administratorii firmei detinute de Florin Anghelescu s-au ales cu plangere penala dupa ce un control al Fiscului la producator a demonstrat ca bugetul de stat a fost pagubit cu 650.000 de euro, prin neplata TVA si accizelor cuvenite. Inventarierea depozitelor de la "Anghelescu Industry SRL" a aratat lipsa din gestiune a 27 tone de tutun, fapt pentru care Fiscul a propus anularea autorizatiei de antrepozit fiscal si declansarea unei inspectii generale. Cat priveste raspunderea penala a omului de afaceri, aceasta va fi stabilita de procurori si, potrivit legii, doar daca se va dovedi ca actionarul a efectuat presiuni asupra administratorilor firmei pentru a ocoli prevederile legale. "Este cel mai grav caz intalnit (...). Este o suma mare", a spus ieri Sebastian Bodu, presedintele Fiscului, dupa ce a prezentat rezultatele unui control inopinat efectuat la 19 producatori, distribuitori, comercianti angro de produse din tutun. Firma nu isi tine evidente exacte si actualizate cu privire la materiile prime si produsele accizabile finite, s-a stabilit la control. Printre firmele verificate s-a aflat si firma R&M Tobacco Romania SRL, detinuta de trei cetateni arabi, catre care, spune Sebastian Bodu, omul de afaceri Zaher Iskandarani si-a cesionat actiunile. Neregulile, care au privit in principal operatiunile si obligatiile contabile, au fost sanctionate prin aplicarea unor amenzi cifrate la 230 milioane de lei.


(1079 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la Doru Cireasa, M.M.


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Stana Anghelescu, sotia fabricantului de tigari, a demisionat de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.69410085678101 seconds.