Vineri, 29 Ianuarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: UNPR divorteaza de PSD in Parlament

Publicat de: ---

7plus Autor: Simona Badulescu

Bagati in carantina de pesedisti, dupa demolarea soclului lui Gabriel Oprea, uneperistii pun piciorul in prag si cer separarea legala .

 

Infiintandu-si propriile grupuri parlamentare, UNPR il lasa pe Liviu Dragnea fara cateva zeci de voturi

UNPR a solicitat, in scris, conducerilor celor doua Camere aprobarea infiintarii propriilor grupuri parlamentare. Data fiind stransa colaborare cu PSD in timpul fostei guvernari, deputatii si senatorii UNPR au evoluat pana acum in grupurile PSD, situatie perpetuata si dupa deteriorarea relatiei dintre cele doua partide ca urmare a preluarii conducerii PSD de catre Liviu Dragnea si a debarcarii Guvernului Ponta. Perioada in care, temperati de speranta unei candidaturi comune la alegerile din acest an (varianta care certifica din start accederea uneperistilor in Parlament), progresistii au inghitit toate afronturile pesedistilor, care nu s-au jenat sa le dea inclusiv public cu flit.

Gabriel Oprea nu a asteptat sa fie dat afara de PSD, a facut el prima mutare

Coincidenta a facut ca stocurile de rabdare uneperista sa se fi epuizat doar o zi inainte ca pesedistii sa decida, la Sinaia, daca merg singuri sau in alianta la localele din acest an. Si mai interesant este ca UNPR a bagat divort parlamentar de PSD intr-o perioada in care PSD are nevoie ca de aer de voturi, daca vrea sa se opuna cu succes reintroducerii alegerii primarilor din doua tururi. Puse in contextul politic la zi, ultimele mutari ale uneperistilor demonstreaza ca formatiunea condusa de Gabriel Oprea a inceput sa puna in practica o strategie de supravietuire. Strategie cu ajutorul careia UNPR spera sa fenteze problemele cu care se confrunta liderul sau si sa ramana pe scena parlamentara si in viitoarea legislatura, ba chiar cu o pondere care sa-i permita sa joace in continuare rolul de ?partid-balama?.


(427 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

UNPR divorteaza de PSD in Parlament | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56129384040833 seconds.